skumin Posted January 19, 2006 Author Share Posted January 19, 2006 Z jakiego okresu może pochodzić i jakie przeznaczenie mogła mieć taka figurka?Dziękuję za ew. pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
skumin Posted January 19, 2006 Author Share Posted January 19, 2006 Z jakiego okresu może pochodzić i jakie przeznaczenie mogła mieć taka figurka?Dziękuję za ew. pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
skumin Posted January 19, 2006 Author Share Posted January 19, 2006 Z tyłu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocur Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Witam - mam taka sama i nie wykopana. Mysle ze wspolczesna - gora miedzywojenna.Pozdrawiam - kocur !P.s. A tak w ogole to dzieki za mail skumin ;-/Napisz w koncu to moze ustawimy sie jakos blizej wiosny na Twierdze. Frapuje mnie to lotnisko w Kroczewie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Podobno jesteśmy bardzo katolickim krajem...Figurka przedstawia św. Antoniego Padewskiego http://www.kapucyni.gorzow.pl/antoni.htmzwanego św. Antonim od zguby:Święty Antoni Padewski,pocieszycielu niebieski,niech się stanie wola twoja,niech się znajdzie zguba moja." Link to comment Share on other sites More sharing options...
skumin Posted January 19, 2006 Author Share Posted January 19, 2006 No tak ale nie każdy w tym kraju jest katolikiemDzięki za info Skumin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osterode Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 No ale ktoś miał pecha i Św. Antoniego zgubił skoro skumin go znalazł. Warto by go mieć zawsze przy sobie-może szczęście przyniesie?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
skumin Posted January 19, 2006 Author Share Posted January 19, 2006 Kocur sory ale cały czas nie mogę uruchmić poczty , jutro skoczę do kafejki i napisze..Pozdrawiam Skumin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
skumin
Z jakiego okresu może pochodzić i jakie przeznaczenie mogła mieć taka figurka?
Dziękuję za ew. pomoc
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.