skumin Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 Z jakiego okresu może pochodzić i jakie przeznaczenie mogła mieć taka figurka?Dziękuję za ew. pomoc
skumin Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 Z jakiego okresu może pochodzić i jakie przeznaczenie mogła mieć taka figurka?Dziękuję za ew. pomoc
kocur Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Witam - mam taka sama i nie wykopana. Mysle ze wspolczesna - gora miedzywojenna.Pozdrawiam - kocur !P.s. A tak w ogole to dzieki za mail skumin ;-/Napisz w koncu to moze ustawimy sie jakos blizej wiosny na Twierdze. Frapuje mnie to lotnisko w Kroczewie.
grba Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Podobno jesteśmy bardzo katolickim krajem...Figurka przedstawia św. Antoniego Padewskiego http://www.kapucyni.gorzow.pl/antoni.htmzwanego św. Antonim od zguby:Święty Antoni Padewski,pocieszycielu niebieski,niech się stanie wola twoja,niech się znajdzie zguba moja."
skumin Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 No tak ale nie każdy w tym kraju jest katolikiemDzięki za info Skumin.
osterode Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 No ale ktoś miał pecha i Św. Antoniego zgubił skoro skumin go znalazł. Warto by go mieć zawsze przy sobie-może szczęście przyniesie?Pozdrawiam
skumin Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 Kocur sory ale cały czas nie mogę uruchmić poczty , jutro skoczę do kafejki i napisze..Pozdrawiam Skumin
Pytanie
skumin
Z jakiego okresu może pochodzić i jakie przeznaczenie mogła mieć taka figurka?
Dziękuję za ew. pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.