saper1939 Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 Panowie czy ktoś kopał na Westerplatte?Wiem ze wszystko co wskazywało na niemiecka porażke zostało uprzątnięte tuż po kapitulacji ale moze coś sie tam zachowało w ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 w poprzednie wakacje bylem na westerplatte ale bez wykrywki i widzialem slady kopania itp. moze cos w ziemi lezy tam ale na terenie wojskowym ktory jest terenem zamknietym:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Kopac na wester?Panowie nie radzę to się zle skończy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 wiem:D dlatego nie bralem tam piszczalki:)pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Witam! Wcale nie trzeba kopać. Wystarczy troszkę zboczyć z wytyczonych ścieżek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Pozdrawiam, Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Do ppp.p - jakie bicia na łuskach?pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary DZ Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 a to koło łódki w lewym dolnym rogu-kostuchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Witam! Na stalowej nic nie widać. Jedna mosiężna 40/P413/S*/4", a na dwóch pozostałych 40/aux/S*/37". Na łódce P". Pochodzą z Września, czy z późniejszego okresu? W dolnym lewym rogu to jakiś badyl. Pozdrawiam, Piotrek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Łuski są z 1940 roku.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Pewnie z jakiegoś wysadzonego magazynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Na Westerplatte znajomy trafil pare ladnych lat temu klqamre WH. Zjedzona na maxa a wsztstko przez sasiadujacy niejaki siarkopol:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilawa Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Szczerze mówiąc,mieć cokolwiek w domu z tych kilku pierwszych dni na Wester to jest to.Pamiątki z piekła - jakby nie patrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 mnie tam złapali jak byłem 1 raz z wykrywaczem ale puscili , późneij jak byłem z kolegą to pierwszy sygna miał ładną lornetkę nimiecką , potem łuski i zapalniczka polska.. ale raczej bieda polecam zwykły las :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Jak byłem tam ostatni raz to po 30tu minutach dwoje kajtków chciało mi obrobić rydwan!Więc spasowałem i do domciu.Nie wybili szyby bo pogoniła ich kobieta czegoś tam pilnująca.DOBRA PANI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper1939 Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2006 Ja słyszałem że w latach 70-80 jako pamiątki sprzedawano na westerplatte miedzy innymi amo i łuski z wrześniowej bitwy.Ale nie wiem czy to prawda, wg. opowieści znajomych zwiedzających Westerplatte w tych latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.