Sasza!! Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Witam! Czy ma ktoś może tą instrukcję odnośnie stopni PWK zamieszczoną przez jazlowiak". Z góry dziekuję za odp.
Klaus BOLS Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Kolego kłosek, mógłbys napisac do mnie na priva? Mam sprawę odnośnie PWKmój meil grizzly275@wp.plpozdrawiam
Schrek2 Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Widd czy dysponujesz dokładniejszym skanem swojej fotki?
Klaus BOLS Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 czy któryś z kolegów dysponuje lepszymi skanami z tego podręcznika zamieszczanego powyżej, niestety w formie słabo czytelnej?
Darda Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Od kiedy zbiory NAC stały się powszechnie dostępne on line", na wiele pytań dotyczących m.in umundurowania PWK łatwiej jest odpowiedzieć.
Darda Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Choć przy okazji wychodzi na jaw, jak niewiele obecnie wiadomo o tej zasłużonej organizacji...
Schrek2 Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 Jak to zdjęcie jest podpisane?Bo oddział ten nie jest umundurowany w sorty przeznaczone dla OPKdOK/OPWK.Wydaje mi się, że na ramionach mają naszyte tarczki PZN.Schrek
Darda Napisano 30 Listopad 2009 Napisano 30 Listopad 2009 Może to jednak nie PWK?Opis poprzedniego zdjęcia: Poświęcenie Domu Kolejowego dla dzieci w Rabce - minister komunikacji Michał Butkiewicz przechodzi przed frontem kobiecego Kolejowego Przysposobienia Wojskowego. Widoczne kobiety na nartach w strojach sportowych."Czy kobiece Kolejowe Przysposobienie Wojskowe" stanowiło część PWK?Obok inne ujęcie oddziału kobiecego Kolejowego Przysposobienia Wojskowego na nartach w strojach sportowych"
Wilczka Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Kobiece Kolejowe Przysposobienie Wojskowe nie było ani stowarzyszeniem-członkiem współdziałającym PWK, ani członkiem popierającym PWK (wg. Biuletynu Organizacji PWK i Stowarzyszeń Współdziałających" 1939 nr 6). Nie było też stowarzyszeniem-członkiem współdziałającym PWK na Śląsku (wg. Głosu Polek" 1939 nr 2).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.