gibki9 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 WitamMam pytanie do posiadaczy,mastera 2 jakie sa ich odczucia,co znajduja,jak sie sprawa ma z drobnicą, jakie sa czule,jak dziala dyskryminacja??zasiegi??i jak buja to tonowe rozróżnianie metali??,bo promocja mnie kusi:)
Mauser Napisano 10 Styczeń 2006 Napisano 10 Styczeń 2006 ja mam zamiar go zamówić :) z testu wynika że jest dobry przynajmniej jak dla mnie narazie wystarczy
Mauser Napisano 10 Styczeń 2006 Napisano 10 Styczeń 2006 Ps. http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=461 chyba mnie nikt nie zgani za podanie linka, trzeba sobie pomagać ( sa tam testy )Pozdrawiam MauserPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 10:25 10-01-2006
Bocian Napisano 10 Styczeń 2006 Napisano 10 Styczeń 2006 Gdybyś miał wątpliwości co do zamieszczania linków to zacytuje coś co powinieneś wcześniej przeczytać.a reklamę będzie również uznany każdy link zamieszczony w odpowiedzi a prowadzący do strony komercyjnej lub niekomercyjnej jeżeli nie będzie kierował bezpośrednio do strony/podstrony będącej odpowiedzią."
gibki9 Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Napisano 13 Styczeń 2006 ja go wlasnie zakupilem i poczynilem pierwsze testy w domu i mam miesznae uczucia co do dyskryminacji,ale poczekam jak sprawuje sie w terenie,bo jesli chodzi o zasiegi w powietrzu to ma przyzwoite i to na tej malej sondzie 22 cm,ale mam pytanie i mnie to dziwi bardzo, czy mocowanie sady do wysiegnika metalową śrubką nie ma jakiegos wplywu na prace wykrywacza??;/
Mauser Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 wypróbuj w terenie i zdaj relacje jak się sprawuje :)
krzycho Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 w kazdym pen elektroniku sonda jest mocowana śróbka a stelaz jest z alu, w instrukcji pisze ze zeby wykr poprawnie dzialal trzeba odchylic conde, najwyrazniej jest zrobiony tak z eniema to wpływu. pozzdro.
Monti Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 gibki9 ciesz się że to nie takie mocowanie :)))pozdrawiam
gibki9 Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Napisano 13 Styczeń 2006 hehe,skad to wziales z muzeum techniki leonarda:):)?,ktos mial fantazje;]pzdr.
gibki9 Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 nom wiec sa tutaj jacys urzytkownicy mastera 2??napiszcie jakie macie zasiegi i jakie sa wasze odczucia na temat tego wykrywacza.pzdr
anRO Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Ktos napisal ze metalowy stelaz przy sondzie nie ma znaczenia,ale jest inaczej.Dukat byl moim pierwszym wykrywaczem,bylo to troche lat temu,kiedy wierzylem we wszystko co pisali producenci.Niektorzy pisali ze takim VLFem mozna znalezc metal na 2 metrach.Poniewaz nie mialem internetu ani fachowej literatury pozostaly tylko proby i doswiadczenia.Przeprowadzilem ich dziesiatki,w glinie, piasku, torfie,ziemi mokrej,suchej na roznych przedmiotach,w roznych trybach a Dukat mial dynamika i dwa statyki wiec bylo co sprawdzac,ku rozpaczy nie znajacego zagadnienia.Okazalo sie ze,w zaleznosci od ustawienia kata cewki do stelaza zasieg maze byc wiekszy lub mniejszy a nawet wykrywacz dawal sygnal od wlasnego stelaza.W pewnym zakresie kata wykrywacz pracowal normalnie ale bylo ustawienie w ktorym zasieg byl wyraznie wieksz od normy o jakies 3 do 4 cm.Niestety nie pamietam czy bylo to minimalnie wiecej od 45 stopni cz minimalnie mniej od 90 stopni.Sadze ze z powodu tego stelaza elektronika wykrywacza ma ograniczenia.Czyli gdyby nie stelaz mozna by wyciagnoc z elektroniki wiecej.Nie jestem zadnym specem od tego a to co napisalem wynika tylko z prob jakie przeprowadzalem.Polecam uzytkownikom Pen-elektronika sprawdzenie tego.
k-szela Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Czyżby minelab wypuścił nowego Eplorera w wersji dla majętnych z drewnem i pewnie skórzanym uchwytem:)))
gibki9 Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 masterek 2 ma wstawiony 15 cm kawalek tworzywa lączacy rurke z sondą ,wiec chyba wszystko ok z ustawianiem sondy.
pavelock Napisano 20 Styczeń 2006 Napisano 20 Styczeń 2006 no ja kupiłem Mastera 2 ale na razie nie mam jak przetestować bo wszędzie kupa śniegu i lodu . Z powietrza ładnie daje , ale to tylko z powietrza . Czy ktoś używał go w terenie ?
gibki9 Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 moglbys zamiescic swoje wniki w pomiarów w powietrzu??dla kilku monetek??,i jak ci chodzi dyskryminacja??
pavelock Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 próbę robiłem z monetami starymi ( grosze pruskie , miedziaki ,i inne ) a także na precjozach ze złota srebra . Monety na dywanie łapał na duotonie już z 45 cm ! ( statyka , kolor )a większe rzeczy np.sygnet broszkę jakieś 60-70 cm .Także wyniki z powietrza obiecujące . Trzeba pamiętać że w terenie będzie o jakieś 30-40% słabiej , no i wpływ gruntu .Jeżeli masz jakieś własne spostrzeżenia i doświadczenia to napisz.pozdr.
proscan Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Chłopie - to MASTER jest najlepszym wykrywaczem na świecie !Kużwa, rewelacja. Sygnet na 70 cm !!!!!!SENSACJA !!!!!!!!!!W teleekspresie już o tym było ? ;-))))))))))))))proscanPSW każdej podłodze są zbrojenia, chyba że mieszkasz w chatce góralskiej :D
newb Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 ...a potem się obudziłeś zlany potem :D 45cm to zasięg na bagnet a nie na monetę. Mój wykrywacz zbrojenia w podłodze wykrywa ze 100cm ;)))
newb Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 proscan, jest jeszcze możliwość, że kolega ma zakopany skarb pod podłogą ;)))
gibki9 Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 jak to mowi moj kolegalubie gówno,ale w kubkach:))",letka przesada":))robilem pomiary na stole drewnianym ,dyskryminacjia na full tryb statyczny i my wyszly takie(tolreancja błedu 2 cm)wyniki:1 grosz 20 cm5 groszy 23 cm5 zl 28 cmnaboj manliher 33 cmbagnet dlugosc 38 cm manliher 46 cm
pavelock Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 No cóż , pisałem że sprawdzałem na podłodze , nie napisałem jednak że pod podłogą idzie centralne .ha ale byłoby fajnie gdyby te osiągi okazały się prawdziwe . Rzeczywiście nie pomyślałem o instalacjach...sorki
proscan Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Spoko - udało się zabawną pomyłkę wyjaśnić.Ja widziałem jak się testuje zasięgi w powietrzu na monetę z założonym zegarkiem. Jeleń da się nabrać. Oczywiście o pomyłce mowy nie było ...pzdr.proscan
Monti Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 A czy to prawda,że przy odpowiedniej częstotliwości można zrobić genialne zasięgi w powietrzu,ale zasięgi w ziemi będą tragiczne ?
lary Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 kumpel ostatnio kupił tego mastera, całe nieszczęście, że pora jest nie najlepsza do sprawdzenia go w terenie. Na sucho ( w powietrzu) to nie da się go zopiniować. Ja osobiście chodzę na starym poczciwym smętku i mogę mieć do niego kupę zastrzeżeń jednak w terenie się sprawdza, a gdy robiłem identyczne sprawdzenie w powietrzu to mam wrażenie, że smętek ciągnie lepiej. Jeśli ktoś chodzi na MASTERZE 2 to mugłby coś powiedzieć, bo jak wszyscy zainteresowani widzieli na reklamówkach to ten wykrywacz ma teoretycznie świetne osiągi zwłaszcza jak na jego cenę) ale w praktyce może się okazać, że promocja jest o tej porze roku żeby nikt szybko nie zweryfikował możliwości sprzętu.pozdro lary
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.