honker Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 Cześć .znalazłem taki okaz w kampinosie , wieś dąbrówka zaraz za szkołą. jaki to wzór i czy po biciach można odszyfrować jaki oddział ją używał .pozdr .marek
honker Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 nad śrubką literki TT CB ,pod śrubą większe 35.A.E.1.28.
honker Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 na krawędzi klingi w pionie W" poniżej 32" niżej chyba znak wytwórcy korona i nieczytelny znaczek , wielkość puncy około 4-5mm
honker Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 na klindze poziomy napis SOLINGEN" nad nim po łuku pierwsza i druga litera nieczytelna kolejne r w ? ? ? ? ? b e " ostatnia b lub r
honker Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 z tej strony polskie bicia rzymska 2 i litery K M"proszę o pomoc w rozszyfrowaniu pozdr marek
Cyrograf15 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Na grzbiecie głowni pasowało by pod W nie 32 a 82 (Wilhelm II) a całość wygląda na wzór 1873.Wojtek
hakas Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Nie jestem pewien ale to szabla niemiecka. Widziałem takie na zdjęciach kawalerii legionowej. To chyba szabla artyleryjska. Ale nie jestem ekspertem. Pozdrawiam.
Question
honker
Cześć .
znalazłem taki okaz w kampinosie , wieś dąbrówka zaraz za szkołą. jaki to wzór i czy po biciach można odszyfrować jaki oddział ją używał .
pozdr .marek
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.