honker Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 Cześć .znalazłem taki okaz w kampinosie , wieś dąbrówka zaraz za szkołą. jaki to wzór i czy po biciach można odszyfrować jaki oddział ją używał .pozdr .marek
honker Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 nad śrubką literki TT CB ,pod śrubą większe 35.A.E.1.28.
honker Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 na krawędzi klingi w pionie W" poniżej 32" niżej chyba znak wytwórcy korona i nieczytelny znaczek , wielkość puncy około 4-5mm
honker Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 na klindze poziomy napis SOLINGEN" nad nim po łuku pierwsza i druga litera nieczytelna kolejne r w ? ? ? ? ? b e " ostatnia b lub r
honker Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 z tej strony polskie bicia rzymska 2 i litery K M"proszę o pomoc w rozszyfrowaniu pozdr marek
Cyrograf15 Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Na grzbiecie głowni pasowało by pod W nie 32 a 82 (Wilhelm II) a całość wygląda na wzór 1873.Wojtek
hakas Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Nie jestem pewien ale to szabla niemiecka. Widziałem takie na zdjęciach kawalerii legionowej. To chyba szabla artyleryjska. Ale nie jestem ekspertem. Pozdrawiam.
Pytanie
honker
Cześć .
znalazłem taki okaz w kampinosie , wieś dąbrówka zaraz za szkołą. jaki to wzór i czy po biciach można odszyfrować jaki oddział ją używał .
pozdr .marek
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.