darkofjr Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 Witam,Czy ktos kiedys sie spotkal z jakimis mapami lub planami lotnisk trawiastych Luftwaffe.Ostatnio niedaleko mnie w okolicach Stargardu Szczecinskiego,ktos odkopal na trawiastym lotnisku schron betonowy i oszczyszczono go doszczetnie.Nie wiem kto to zrobil,ale napewno jakis szpec,lub niemiec ktory wiedzial ze cos tam jest. Jest tu jeszcze pare takich w okolicy wiec jesli ktos ma jakas informacje to prosze o info,jesli cos znajde to sie podziele,Pozdrawiam,
J-23 Napisano 7 Styczeń 2006 Napisano 7 Styczeń 2006 mam nadzieję że skuteczność szukania w terenie będzie lepsza niż na forum. http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=39377#258155liczę na udział w zyskach ;-)
IRONRAT Napisano 7 Styczeń 2006 Napisano 7 Styczeń 2006 Niemcy nie zawsze zaznaczali na mapach połoźenie lotnisk, nie tylko trawiastych, ale nawet betonowych. Przykład, sztabówka 1:25000, wydana XII 1944, a lotniska Lublinek w Łodzi brak.Ironrat
Amant Napisano 8 Styczeń 2006 Napisano 8 Styczeń 2006 Chłopaki potrzebuje wspułczesnej mapy z zaznaczonym lotniskiem w okolicy mirosławca lub wierzczowa oczywiscie chodzi mi o poniemieckie lotnisko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.