saper1939 Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 Witam szanownych forumowiczów.Ostatnio nabyłem taki oto mudur ale nie wiem jaki to wzór i z jakiej jednostki pochodzi.Za wszelkie informacje dziękuje.
saper1939 Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 Narazie nie mam fotki pleców postaram sie jutro zrobić.
Łukasz Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Witam!Masz tu dwa zdjęcia spodni na pewno sprzed wojny szytych prywatnie przez st. sierż. piechoty.http://img350.imageshack.us/my.php?image=bryczesy19yq.jpghttp://img350.imageshack.us/my.php?image=bryczesy23sc.jpgSpecem od WP IIRP nie jestem, ale szczerze powiedziawszy wygląda mi to na mundur garnizonowy wz.36. Czy przez plecy idzie szew?Zwróć uwagę na patki na kołnierzu, mają żółte wypustki, dobrze widzę? Piechota miała patki koloru granatowego z żółtymi wypustkami. Po latach ta granatowa barwa staje się brunatna. Obejrzyj je dokładniej.Tak, czy siak masz bardzo ładny munudr, nawet jeśli to LWP to bardzo wczesny!Pozdrawiam, Łukasz
saper1939 Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Napisano 5 Styczeń 2006 i następna.Prosze o więcej informacji.
saper1939 Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Napisano 5 Styczeń 2006 Łukasz a czy możesz zrobić fotki guzików w spodniach bo w moich nie ma orginałów.
Łukasz Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 Witam ponownie!Teraz już widzę i mogę pogratulować, masz munudr wz.36, garnizonowy, gratulacje!!!Niestety, tych spodni nie ma już u mnie 4 lata, tak samo jak i części górnej... Z ciekawości zapytam, gdzie go wyrwałeś? Ile zapłaciłeś?Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 Jednak niech może moją opinię ktoś potwierdzi... Wolę płaszcze niż bluzy. ;-)
saper1939 Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 Witam.Łukasz dzięki za identyfikacje tego munduru.Zapłaciłem za niego 300zł a załatwił mi go dobry kolega.
saper1939 Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 Hej Adi ni ma za co.A co do ceny to dużo czy mało Łukasz,jak myślisz?
bolas Napisano 7 Styczeń 2006 Napisano 7 Styczeń 2006 mozesz wrzucic pare dokladniejszych fotek ? na podstawie tych ciezko cos powiedziec ... dla mnie wcale nie jest takie oczywiste ze to przedwojenna kurtka ... raczej wyglada mi na lwp (ale moze to wina fotek) - wrzuc jak mozesz lepsze fotki detali (kolnierz,mankiety,naramienniki itp), pzdr
saper1939 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 Co ciekawe guziki nie mają żadnych sygnatur.Czy to jest często spotykane?
Boruta Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Bardzo ładny mundur, na pewno II RP, a guziki pewnie stalowe srebrzone, były też bez sygnatur.Pozdrawiam
saper1939 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 Wielkie dzięki Boruta za potwierdzenie identyfikacji.Mam jeszcze pytanie:Co posiadał oficer przy takim mundurze jakie wyposarzenie(broń szabla itp)Może jakieś foti albo szczegółowy opis podacie.
bolas Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 na pewno to jutro też będzie dzień ;)a patki, guziki itp zawsze można wszyć ... stąd moja podejrzliwość ... czy mozesz wrzucić taką fotkę na której widać cały naramiennik wraz ze szwem który się pod nim znajduję ? tak pro forma :)
DTH Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Podzielam watpliwosci bolasa, z tych zdjec nic sie nie da jednoznacznie powiedziec. Poki co, nie widze jednak zadnych znakow swiadczacych o tym, ze jest to wz. 36, a wrecz przeciwnie, polozenie dolnych kieszeni wskazuje na robote powojenna.
saper1939 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 No dobra fotka naramiennikabydzie a co jeszcze za fotki potrzeba do dokładnej identyfikacji?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.