Skocz do zawartości

moje kapselki

zaku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Nie szkodzi, ze się wciąłeś :D Nawet to i dobrze, bo ile można na flachy patrzeć ;) Ładny zbiór.

C.FUHRMANN BAD POLZIN i Pom mala LEMONIADA

Napisano

i ostatnia jak narazie, ale jak będę miał jeszcze chwilkę, to możliwe, że coś wklepnę ;)

W.ERBGUTH NIEDERLAGE der POLZINER BRAUEREI NEUSTETTIN

pozdr. wonsY

Napisano
Witam,
A masz moze butelke po piwie z Kalisza Pomorskiego,Kallies i Pommern. Bo jesz zaje.iscie rzadka,pobilem pare jak kopalem smietnik i tylko mi porcelanki zostaly,
Pozdro,
Napisano

połczyńskie i koszalińskie zatyczki jeszcze w starej gablotce :D

Nie wiem czy taką z Kalisza mam... chyba całej nie trafiliśmy...

Napisano

inna połczyńska :D

mam jeszcze jedną z Drawska, ale muszę ją znaleść na półce i dopiero jej fotkę zrobić

Napisano
Jutro zapodam fotki moich porcelanek ,zbieram tylko II RP i to nie namiętnie a raczej na zasadzie jak wpadnie ,to niech leży". Mam trochę niemieckojęzycznych z Prus i innych ,ale mogę je jakoś wymienić :)
Napisano

darkofrj: niestety nie mam żadnych butelek Kalisza/pom

według katalogu istniały:
Kiechofer 1865-1870
Koneman 1912-1914
Michaelis 1865-1880
ale nie wskazuje na istnienie jakichkolwiek butelek (browarnianych) z napisami z Kalisza/pom

wons: małe butelki najczęściej po perfumach ale tutaj mały" rarytasik: awers-pruski myśliwy rewers-wiersz-So lang dem Soldaten die Flasche winkt ihm trotz Hitz oder Kalter Muth nicht sinkt! "

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie