Skocz do zawartości
  • 0

granacik i guzik z pętelką

fanatyk6

Pytanie

Napisano

ten granacik ze zd to f1 powojenny polski (tak mi sie wydaje). dlaczego jest chlapniety na czerwono? do czego sluzyla ta sruba (chyba oryginal z zestawu ;p )? ile moze taki granacik kosztowac?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Napisy extra fein" i hochfeine Qualität" oznaczają ni mniej ni więcej tylko to, że są to guziki wysokiej/extra jakości i wspaniale są odtworzone wszelkie detale :]
Napisano
O proszę czego sie dowiaduje to nawet cwiczebne /szkolne miały wewnątrz mat.wybuchowy...
Oczywiscie wiem co miałeś na mysli,tak tylko łapię szanownego kolegę za słowka :D
pzdr piki
Napisano
31" to chinska produkcja dla demoludow(w LWP w duzych ilosciach), pozostale cechy wybite pozniej (wybite - nie odlane), ale co znaczaja nie mam pojecia, widze po raz pierwszy.
Napisano

ponawiam pytanie o te guziczki. do jakiego muduru byly uzywane? co znacza napisay na odwrocie extra fein i hochfeine qualitat? jak je wyczyscic?pzdr

Napisano

ten granacik ze zd to f1 powojenny polski (tak mi sie wydaje). dlaczego jest chlapniety na czerwono? do czego sluzyla ta sruba (chyba oryginal z zestawu ;p )? ile moze taki granacik kosztowac?

Napisano
czerwone - bo cwiczebny, szkolny
sruba to zaslepka na czas transportu, zapobiegala przemieszczaniu sie wewnatrz mat. wybuchowego i zabezpieczala od zanieczyszczen.
Po jej wykreceniu wstawialo sie zapalnik.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie