waldefryk Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 Jak w temacie. Każdy z Was ma w domu kilogramy złomu które....sami wiecie co zrobiły. A tu nagle gorszycie się kilkoma mniej lub bardziej drastycznymi fotkami? BeznadziejaWidać znać dają świeta- więc może to i słusznie
dect Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 A poszukac w inych dzialach tematycznych nie laska? Watek jest w ksiazka i film
waldefryk Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 Łaska.. łaska tylko kolega nie zna widzę tematu
pik78 Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Został wyciety niczym chora tkanka z organizmu.To robota naszych ,dyzurnych cenzorów .
a.korbaczewski Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 gdzie jest linia K co tak pieknie na grochów szła
Bocian Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Są pewne granice a zamieszczanie wątku z fotkami ludzkiej śmierci przekraczają te granice. Są inne fora jeżeli chcesz pooglądać takie fotki.I g. ma się to do cenzury, o usunięciu zadecydowali sami użytkownicy.
pik78 Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Nasz bociek staje sie coraz bardziej subtelny,coraz ciekawsze uzasadnienia swoich decyzji -rodem z S.Bareji filmów.Kto cię zrobił moderatorem ???G.forum ,g.tematy,g.moderator...
rob Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 to nie są kwestie subtelności tylko zdaje sie kwestie prawne. o ile pamiętam polskie prawo nie dopuszcza publikacji zdjęć zmarłych bez zgody bliskich takiej osoby. gdzieś był taki wyrok wobec jakiejś gazety. poza tym ja nie chciałbym żeby moje zdjecia z wywalonymi bebechami krązyły gdzieś po internecie i w w takim ewentualnym przypadku proszę forumowiczów o szacunek do moich szczątków. Tu popieram Bociana w całej rozciągłości".
Bocian Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 @pik78Stwierdziłem że tylko zejście do Twojego poziomu może przynieść efekt i jak widać na przykładze przyniosło!Mała próbka Twoich subtelności:moda na sranie, trepom, menel, spasione ryje, idioci, dupami, olac to, przegiąłeś pałe, prostaczek"Inni userzy sami wyrobią sobie zdanie na ten temat używając wyszukiwarki i wpisując pik78, ilość konfliktów z innymi użytkownikami forum jakie udało Ci się wywołać w ostatnim czasie plasuje Cie w ścisłej czołówce... do usunięcia.
pik78 Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Bociek ,lejesz miod na moje serce ,dzieki ze sie fatygowales i fajnie ,ze bierzesz ze mnie przyklad ,tak trzymac...
mietek Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Usuniety temat byl bardzo ciekawy, tylko o ile pamietam byly klopoty ze zrozumieniem tresci watku.Bowiem dotyczyl przedstawienie momentu smierci, czyli naprawde budzace zastanowienie i unikalne zdjecia pokazujace kogos chwile przed zejsciem z tego swiata, ranieniem, czy tez wyjsciem bez szwanku, np w sytuacji gdy na zdjeciu zostal uwienczony wybuch pocisku artyleryjskiego pomiedzy 3 zolnierzami.Mam pare takich zdjec w albumach z lat 1914-18 i uwazam ze sa wyjatkowe i warto by sie znalazly na forum.Tymczasem wstawiano w watku poleglych i to w roznych stanach, a od tego jest bodajze Ogrish. W taki to sposob zostal zniweczony potencjalnie ciekawy watek.
waldefryk Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Nie przypuszczałem , że poruszony temat wzbudzi tyle emocji, a jak widać komuś puszczają niezdrowo nerwy...........(I g. ma się to do cenzury, o usunięciu zadecydowali sami użytkownicy) No to jak z tą cenzurą jest czy jej nie ma?
iglanadon Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 szkoda trochę tego wątku i nie rozumiem dlaczego został usunięty ?? spora część użytkowników tego forum zbiera różne militaria, części oporządzenia - jak myślicie jak znalazły się w ziemi ?? wszystko porzucili uciekający lub poddający się żołnierze ? czy może dyndału sobie przytroczone do zwłok które tygodniami sobie zalegały zanim ich ktoś nie pochował - i nagle wszyscy zrobili się strasznie zgorszeni - dziwne czyż nie ??Fotki choć przyznam że czasami baaaardzo niesmaczne skłaniały jednak do pewnej zadumy nad tym co działo się w terenie po którym łazimy, a co niektórzy kopią dołki
Foster73 Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 A dla mnie podniecanie się czyjąś śmiercią nadal pozostaje nekrofilią.I nie ważne,czy na zdjęciu widać bebechy, czy też zmarły ma zastygły uśmiech na twarzy. Śmierć to śmierć - sprawa przykra ale przedewszystkim intymna.
pik78 Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Foster73 ale tu nikt tym sie nie podniecał ,to tylko fotki,lepsze były w dziennikach tv jak trwała wojna w Jugosławi.Wątek zadziałał stymulująco na niektore łby z forum...
suchy ss Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 hehe a moze ktorys z kolegow ma podobne zdjecia do tych o ktorych mowa??i jak bylby dobry to przeslal mi je na maila, bo tamtych niestety nie zdazylem zobaczyc:/:/pozdrawiam:)
Darek419 Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Suchy obudz się wątek i foty są w dziale ksiązka i film.
IRONRAT Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Mylisz się Darek, wątek, o którym tu mowa wylądował w koszu.Ironrat
Darek419 Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Ale ten w KiF jest podobny i równie wstrząsający.
suchy ss Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 a no faktycznie:P, slepota mnie zżera hehehepozdro:)
Arkan93 Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Witam.Ja byłem autorem wątku pt.:Chwile śmierci".Moją intencją było:1.Dociec,gdzie znajdują się filmy wojennych operatorów kamer,których na froncie było tysiące,a my wciąż oglądamy od paru lat jedne i te same archiwalne urywki z pola walk i nie tylko.Co się stało z pozostałymi?Przede wszystkim tymi najbardziej drastycznymi.Przeciez gdzieś takowe muszą być.2.Uzmysłowienie sobie,czym tak naprawdę jest wojna.Wszyscy sie tym interesujemy i zajmujemy.Myślę,że już tylko takie filmy czy też zdjęcia są w stanie jeszcze do nas przemówić i dać nam nowy impuls nie tylko działania,ale przede wszystkim do nowych PRZEMYSLEŃ i chwil poważnej zadumy,a to z kolei zmusza nas do nabrania szacunku dla tych ludzi i czasów.3.Miałem nadzieję,że otworzy to z kolei nowe obszary dyskusji i wymiany wiadomości.Wierzcie mi,takie filmy czy zdjecia to nic złego.Przeciwnie.Jeżeli coś takiego do człowieka przemówi to nie będzie on juz tą samą osobą.Wiem to z autopsji.Byłem na wojnie,napatrzyłem się.Wcale ani mnie,ani nikomu kto był tam ze mną nie odbiło in minus.Przeciwnie.Pomaga nam to od tamtej pory więcej i lepiej rozumieć to wszystko,ból,strach,beznadziejność,stratę,rozłąkę.W naszym hobby to coś nieocenionego.Teraz każdy przedmiot z tamtej epoki mówi" do mnie w zupełnie inny sposób.Nie wiem czy jest on lepszy czy gorszy(bo przerażający),na pewno jest bardziej zrozumiały i refleksyjny. Rozumiem kolegów,którzy zgorszeni tym wątkiem,apelowali o jego zdjęcie.Może i mieli rację?Z drugiej strony,jeżeli ich to raziło mogli po prostu tu nie wchodzić.Jestem zszokowany sposobem rozwiązania problemu przez moderatora. Wszystkich gorąco i szczerze pozdrawiam.
Arkan93 Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Aha ,jeszcze jedno.Przepraszam wszystkich,którzy poczuli sie urażeni tym wątkiem.Zapewniam,że nie miałem żadnych złych intencji.Kwestia czysto hobbistyczna,pasjonacka mna kierowała.Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam.
Bocian Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Nikt nie ma Ci tego za złe, sam wątek w sobie był ciekawy ale z pomocą niektórych skręcił w złą uliczkę.
waldefryk Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 W pełni się z tym zgadzam Arkan93, dlatego pozwoliłem sobie przypomnieć ten temat w chwili gdy moderator w swojej subiektywnej ocenie go wywalił do kosza i jak to napisał nie miało to nic wspólnego z cenzurą. A swoja drogą to podobny watek jest rozwinięty w dziale książka i film Makabryczne zdjęcia" A swoją drogą to jak myślicie kiedy i jego wywalą do kosza? Dni jego są z pewnością policzone wiec jeśli kogoś to interesuje to musi sobie zapisać bo trzeciego podejścia już nie dadzą z pewnością zrobić.Pozdrawiam- Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku (najlepiej bursztynowej komnaty)
Foster73 Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Pik78 napisał:Wątek zadziałał stymulująco na niektore łby z forum..."Tak szanowny kolego. Gdybyś miał okazję słuchać świstu kuli koło łba" też pewnie by Cię to stymulowało tyle , że pewnie do popuszczania w spodnie.Suchy ss napisał:hehe a moze ktorys z kolegow ma podobne zdjecia do tych"Wybacz stary ale nie mogę się oprzeć skojarzeniu z wypowiedzią pewnego Pana Przewodniczącego - hehe a jak można zgwałcić prostytutkę?". Obydwa zwroty są jednakowo śmieszne. Tak, śmieszna jest śmierć i śmieszny jest gwałt. Co jeszcze jest dla Ciebie śmieszne? Wnioskując po tym ss" w nicku to pewnie i ... brzydzę się wymieniać.Arkan93 intencji pewnie i złych nie miałeś, ale sam widzisz dokąd to zaprowadziło.Co do wycięcia wątku przez Bociana. Może lepiej poprostu blokować z odpowiednią adnotacją?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.