Skocz do zawartości

Co się stało z postem na temat śmierci" tak obleganym dzisiaj?

waldefryk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak w temacie. Każdy z Was ma w domu kilogramy złomu które....sami wiecie co zrobiły. A tu nagle gorszycie się kilkoma mniej lub bardziej drastycznymi fotkami? Beznadzieja
Widać znać dają świeta- więc może to i słusznie
Napisano
Są pewne granice a zamieszczanie wątku z fotkami ludzkiej śmierci przekraczają te granice. Są inne fora jeżeli chcesz pooglądać takie fotki.

I g. ma się to do cenzury, o usunięciu zadecydowali sami użytkownicy.
Napisano
Nasz bociek staje sie coraz bardziej subtelny,coraz ciekawsze uzasadnienia swoich decyzji -rodem z S.Bareji filmów.Kto cię zrobił moderatorem ???
G.forum ,g.tematy,g.moderator...
Napisano
to nie są kwestie subtelności tylko zdaje sie kwestie prawne. o ile pamiętam polskie prawo nie dopuszcza publikacji zdjęć zmarłych bez zgody bliskich takiej osoby. gdzieś był taki wyrok wobec jakiejś gazety. poza tym ja nie chciałbym żeby moje zdjecia z wywalonymi bebechami krązyły gdzieś po internecie i w w takim ewentualnym przypadku proszę forumowiczów o szacunek do moich szczątków. Tu popieram Bociana w całej rozciągłości".
Napisano
@pik78

Stwierdziłem że tylko zejście do Twojego poziomu może przynieść efekt i jak widać na przykładze przyniosło!

Mała próbka Twoich subtelności:

moda na sranie, trepom, menel, spasione ryje, idioci, dupami, olac to, przegiąłeś pałe, prostaczek"

Inni userzy sami wyrobią sobie zdanie na ten temat używając wyszukiwarki i wpisując pik78, ilość konfliktów z innymi użytkownikami forum jakie udało Ci się wywołać w ostatnim czasie plasuje Cie w ścisłej czołówce... do usunięcia.
Napisano
Usuniety temat byl bardzo ciekawy, tylko o ile pamietam byly klopoty ze zrozumieniem tresci watku.

Bowiem dotyczyl przedstawienie momentu smierci, czyli naprawde budzace zastanowienie i unikalne zdjecia pokazujace kogos chwile przed zejsciem z tego swiata, ranieniem, czy tez wyjsciem bez szwanku, np w sytuacji gdy na zdjeciu zostal uwienczony wybuch pocisku artyleryjskiego pomiedzy 3 zolnierzami.

Mam pare takich zdjec w albumach z lat 1914-18 i uwazam ze sa wyjatkowe i warto by sie znalazly na forum.

Tymczasem wstawiano w watku poleglych i to w roznych stanach, a od tego jest bodajze Ogrish. W taki to sposob zostal zniweczony potencjalnie ciekawy watek.
Napisano
Nie przypuszczałem , że poruszony temat wzbudzi tyle emocji, a jak widać komuś puszczają niezdrowo nerwy...........(I g. ma się to do cenzury, o usunięciu zadecydowali sami użytkownicy) No to jak z tą cenzurą jest czy jej nie ma?
Napisano
szkoda trochę tego wątku i nie rozumiem dlaczego został usunięty ?? spora część użytkowników tego forum zbiera różne militaria, części oporządzenia - jak myślicie jak znalazły się w ziemi ?? wszystko porzucili uciekający lub poddający się żołnierze ? czy może dyndału sobie przytroczone do zwłok które tygodniami sobie zalegały zanim ich ktoś nie pochował - i nagle wszyscy zrobili się strasznie zgorszeni - dziwne czyż nie ??
Fotki choć przyznam że czasami baaaardzo niesmaczne skłaniały jednak do pewnej zadumy nad tym co działo się w terenie po którym łazimy, a co niektórzy kopią dołki
Napisano
A dla mnie podniecanie się czyjąś śmiercią nadal pozostaje nekrofilią.

I nie ważne,czy na zdjęciu widać bebechy, czy też zmarły ma zastygły uśmiech na twarzy.
Śmierć to śmierć - sprawa przykra ale przedewszystkim intymna.
Napisano
Foster73 ale tu nikt tym sie nie podniecał ,to tylko fotki,lepsze były w dziennikach tv jak trwała wojna w Jugosławi.Wątek zadziałał stymulująco na niektore łby z forum...
Napisano
hehe a moze ktorys z kolegow ma podobne zdjecia do tych o ktorych mowa??i jak bylby dobry to przeslal mi je na maila, bo tamtych niestety nie zdazylem zobaczyc:/:/
pozdrawiam:)
Napisano
Witam.
Ja byłem autorem wątku pt.:Chwile śmierci".Moją intencją było:
1.Dociec,gdzie znajdują się filmy wojennych operatorów kamer,których na froncie było tysiące,a my wciąż oglądamy od paru lat jedne i te same archiwalne urywki z pola walk i nie tylko.Co się stało z pozostałymi?Przede wszystkim tymi najbardziej drastycznymi.Przeciez gdzieś takowe muszą być.
2.Uzmysłowienie sobie,czym tak naprawdę jest wojna.Wszyscy sie tym interesujemy i zajmujemy.Myślę,że już tylko takie filmy czy też zdjęcia są w stanie jeszcze do nas przemówić i dać nam nowy impuls nie tylko działania,ale przede wszystkim do nowych PRZEMYSLEŃ i chwil poważnej zadumy,a to z kolei zmusza nas do nabrania szacunku dla tych ludzi i czasów.
3.Miałem nadzieję,że otworzy to z kolei nowe obszary dyskusji i wymiany wiadomości.Wierzcie mi,takie filmy czy zdjecia to nic złego.Przeciwnie.Jeżeli coś takiego do człowieka przemówi to nie będzie on juz tą samą osobą.Wiem to z autopsji.Byłem na wojnie,napatrzyłem się.Wcale ani mnie,ani nikomu kto był tam ze mną nie odbiło in minus.Przeciwnie.Pomaga nam to od tamtej pory więcej i lepiej rozumieć to wszystko,ból,strach,beznadziejność,stratę,rozłąkę.W naszym hobby to coś nieocenionego.Teraz każdy przedmiot z tamtej epoki mówi" do mnie w zupełnie inny sposób.Nie wiem czy jest on lepszy czy gorszy(bo przerażający),na pewno jest bardziej zrozumiały i refleksyjny.
Rozumiem kolegów,którzy zgorszeni tym wątkiem,apelowali o jego zdjęcie.Może i mieli rację?Z drugiej strony,jeżeli ich to raziło mogli po prostu tu nie wchodzić.Jestem zszokowany sposobem rozwiązania problemu przez moderatora.
Wszystkich gorąco i szczerze pozdrawiam.
Napisano
Aha ,jeszcze jedno.Przepraszam wszystkich,którzy poczuli sie urażeni tym wątkiem.Zapewniam,że nie miałem żadnych złych intencji.Kwestia czysto hobbistyczna,pasjonacka mna kierowała.Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam.
Napisano
W pełni się z tym zgadzam Arkan93, dlatego pozwoliłem sobie przypomnieć ten temat w chwili gdy moderator w swojej subiektywnej ocenie go wywalił do kosza i jak to napisał nie miało to nic wspólnego z cenzurą. A swoja drogą to podobny watek jest rozwinięty w dziale książka i film Makabryczne zdjęcia" A swoją drogą to jak myślicie kiedy i jego wywalą do kosza? Dni jego są z pewnością policzone wiec jeśli kogoś to interesuje to musi sobie zapisać bo trzeciego podejścia już nie dadzą z pewnością zrobić.
Pozdrawiam- Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
(najlepiej bursztynowej komnaty)
Napisano
Pik78 napisał:
Wątek zadziałał stymulująco na niektore łby z forum..."
Tak szanowny kolego. Gdybyś miał okazję słuchać świstu kuli koło łba" też pewnie by Cię to stymulowało tyle , że pewnie do popuszczania w spodnie.

Suchy ss napisał:
hehe a moze ktorys z kolegow ma podobne zdjecia do tych"
Wybacz stary ale nie mogę się oprzeć skojarzeniu z wypowiedzią pewnego Pana Przewodniczącego - hehe a jak można zgwałcić prostytutkę?". Obydwa zwroty są jednakowo śmieszne.
Tak, śmieszna jest śmierć i śmieszny jest gwałt. Co jeszcze jest dla Ciebie śmieszne? Wnioskując po tym ss" w nicku to pewnie i ... brzydzę się wymieniać.

Arkan93 intencji pewnie i złych nie miałeś, ale sam widzisz dokąd to zaprowadziło.

Co do wycięcia wątku przez Bociana. Może lepiej poprostu blokować z odpowiednią adnotacją?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie