Q3N Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 Witam mam zamiar kupić wykrywacz i ciągnie mnie w strone rutusa.Czy posiadacze rutusa mogli by powiedzieć cos na jego temat??.
pawel_breslau Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Witam.Mam Rutusa First.Jestem z niego zadowolony.Nie wiem jak ta wersja co Ty chcesz kupić ale mój sprawuje się nieżle poza jednym mankamentem (i tez patrz na to w swoim zakupie).Przy mocniejszych walnięciach" o jakąś gałąź lub krzak zaczyna on piszczeć jakby pod ziemią był jakiś metal.Jest to wada to usunięcia gdyż myślę,że jest to złe umocowanie kabla do cewki i reaguje on tak a nie w inny sposób na jakieś więkrze wstrząsy.Baterii zużywa naprawdę mało a jak włożysz jeszcze alkaiczne baterie to powinien chodzić na nich jakieś 25-30h.Ściąga wiele rzeczy,nawet tą drobnicę co na zwykłych PI nie da się wykryć.Jak cos to pytaj.Odpowiem jeśli tylko będę znał tą odpowiedź.Chciałem jeszcze dodać że nie jest to żadna reklama tego sprzętu.Q3N pyta,więc mu odpowiadam.Pozdrawiam.Paweł
KudłatyHD Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Chyba nie ten dział forum na ten temat.
pawel_breslau Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Chyba sie zgadza.Wię przieście go do innego.Pozdrawiam.Paweł
beaviso Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Ultra II już nie piszczy przy uderzeniach sondą, bo ta jest nowszego typu niż w Firście (z otworem).First - stara cewkaFirst Plus - stara cewka, pod koniec produkcji nowa cewkaUltra - nowa cewkaUltra II - nowa cewkaSolaris - nowa cewka
elektrit1 Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 A prawda to jest że wykrywacz Rutus First to dawny Cyklop 1 ?
waldefryk Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Ja mam wykrywkę Cyklop 1, lecz czu to jest poprzednik wykrywacza Rutus First to tego nie wiem. Moze ktoś coś wie na ten temat?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.