Skocz do zawartości

Wykrywacz Rutus Ultra 2

Q3N

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam zamiar kupić wykrywacz i ciągnie mnie w strone rutusa.Czy posiadacze rutusa mogli by powiedzieć cos na jego temat??.
Napisano
Witam.
Mam Rutusa First.Jestem z niego zadowolony.Nie wiem jak ta wersja co Ty chcesz kupić ale mój sprawuje się nieżle poza jednym mankamentem (i tez patrz na to w swoim zakupie).Przy mocniejszych walnięciach" o jakąś gałąź lub krzak zaczyna on piszczeć jakby pod ziemią był jakiś metal.Jest to wada to usunięcia gdyż myślę,że jest to złe umocowanie kabla do cewki i reaguje on tak a nie w inny sposób na jakieś więkrze wstrząsy.Baterii zużywa naprawdę mało a jak włożysz jeszcze alkaiczne baterie to powinien chodzić na nich jakieś 25-30h.Ściąga wiele rzeczy,nawet tą drobnicę co na zwykłych PI nie da się wykryć.
Jak cos to pytaj.Odpowiem jeśli tylko będę znał tą odpowiedź.
Chciałem jeszcze dodać że nie jest to żadna reklama tego sprzętu.Q3N pyta,więc mu odpowiadam.
Pozdrawiam.
Paweł
Napisano
Ultra II już nie piszczy przy uderzeniach sondą, bo ta jest nowszego typu niż w Firście (z otworem).
First - stara cewka
First Plus - stara cewka, pod koniec produkcji nowa cewka
Ultra - nowa cewka
Ultra II - nowa cewka
Solaris - nowa cewka
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie