Skocz do zawartości

KOŚCI

wit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WITAM
ODKOPAŁEM SOWIECKIEGO SAŁDATA, PÓŁ BIEDY GDYBY TO BYŁO W LESIE, ALE SPOCZYWAŁ W OGRODZIE PRZY DOMOWYM.
ZAKOPAŁEM CO BY GO PSY NIE ROZWŁÓCZYŁY,
CZY GDZIEŚ SIĘ ZGŁASZA TAKOWE ZNALEZISKO.
POZDR.
Napisano
Boruta Ty w kazdym temacie masz cos do powiedzenia. A co Wit ma powiedziec jesli tam jest kanalizacja i nie zachodzi potrzeba kopania szamba?
Napisano
wit - jak nie ma niesmiertelnika to zostaw go po prostu tam gdzie byl zakopany. Moze najwyzej troche glebiej. I niech mu ziemia lekka bedzie
Napisano
Z tymi psami dobre :)
Zgłoś na policje.
Przyjadą, powqrwiają się, sprawdzą, czy to nie Twoja teściowa i ksiądz, czy gmina zakopie go gdzie trzeba.
Kilka ludzi zarobi na tym, reszta będzie Cię przeklinać :)
Niedawno u mnie znaleźli niemiaszka, leży teraz na cmentarzu.
Pozdro.
Napisano
WITAM
DZIĘKI DZIĘKI HA HA Z TYMI PSAMI TO NIE WIEDZIAŁEM ŻE TAK WYJDZIE ;)
A TAK NA POWAZNIE TO PEWNIE TAK ZROBIĘ ŻE GOŚCIA ZAKOPIĘ TYLKO TROCHĘ GŁĘBIEJ MOŻE KIEDYŚ SIĘ CHŁOPISKO DOCZEKA POCHÓWKU.
CO DO NIEŚMIERTELNIKA TO OCZYWIŚCIE ŻE NIE MIAŁ.
POZDR I THANX
ps. MIEJSCE BYŁO ZE WSKAZANIA ŻE TAM ZAKOPALI W CZASIE WOJNY SOWIETA.
Napisano
Witam
Czytam to z przerażeniem...
Proponuję poczytać akty prawne....Kodeks Karny...itd..

Każde znalezienie pozostałości po zwłokach..nawet przy kopaniu oczka" pod rybki winno być zgłoszone na Policję.
Potem Prokurator i normalne dochodzenie.A jeżeli rzeczywiście okarze się po badaniach kryminalistycznych że pozostałości są z wojny...koszta pochówku ponosi właściciel posesji...no chyba że się dogada z Gminą.

Pozdrawiam
Napisano
ja też bym proponował zgłosić to na policje, przecież to nie Twoja teściowa:P więc nie masz sie czego bać, ino dobrą ścieme wymyśleś i bedzie git:)
pozdro
  • 3 weeks later...
Napisano
Nie było przy nim nawet jednej usoli", nie wspomnę o kopycie lub maszynie? Musiały go koleżki-sołdaty przed pochówkiem dobrze przetrzepać.
Czyli ekshumacja niezbyt udana...
Pzdr.

Janos
  • 2 weeks later...
Napisano
JAK CHCESZ TO CI DOZOCE 12 DO OGRODOWEJ KOLEKCJI. BYLEM W AMBASADZIE ROSYJSKIEJ, BIALORUSKIEJ, UKRAINSKIEJ ITP. A ONI NA TO . PASZOL WON KAMRAT. ONI MAJA ICH W D.... NIKT NIMI SIE NIE INTEWRESUJE. NAWET JEDEN POWIEDZIAL ZE NIKT MNIE NIE PROSIL ZEBYM ICH ODKOPYWAL .
Napisano
Po pierwsze skąd wiesz, że to Rosyjski żołnierz???
jeżeli nie miał nieśmiertelnika, może to jakiś miejscowy wieśniak:)
Albo cholera wie co, może ofiara morderstwa sprzed lat.
Jak go namierzyłeś , napisz co miał przy sobie.
Jeżeli to faktycznie żołnierz to warto aby spoczął w mogile zbiorowej na cmentarzu.
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeśli nie wiesz co z nim zrobic to go zgłos do fundacji Pamiec jako cywila narodowosci niemieckiej(wg. ciebie)i oni go zabiorą i pochowaja na swój koszt.Skoro nie miał nic przy sobie to równie dobrze mógł byc to rosjanin jak i niemiec.A jemu podejrzewam, ze i tak obojętne czy go pochowają miedzy kamratami czy wrogami.Śmierć jednoczy wszystkich.A w ogrodzie po ci on???
Pozdrawiam
Napisano
vonadamski!A cos ty taki zaciety?Co ci zalezy gdzie będziesz lezał po smierci?Podejrzewam, że wtedy ci bedzie wszystko wisieć :-))
Pozdrawiam...
Napisano
Jeśli to w ogródku to nie bój zaby i jeśli ci przeszkadz że tam spoczywa zgłoś gdzie trzeba. Bo nie raze jeśli znalazłeś np. w lasie. To trudny temat dla odkrywców. Bo jeśli już coś tam jest to mamy problem i dylemat, ciekawość odkrywców jest ogromna i niepohamowana(( a może miał przy sobie coś cennego, może to nasz pradziad???))
Napisano
z tego co wiem takie znaleziska to trzeba zglosic na policje albo do wladz np soltysa. tylko co jesli te oragny maja to geboko w ..... ? wg mnie to lepiej nie oznacza grobu. widomo czemu
  • 3 months later...
Napisano
To co tu piszecie jest troche niesmaczne.
wypowiedzi w stylu
Niech leży a co ci do niego"
pokazują waszą kulturę.
Zgłosić do księdza!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie