Ursus Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Napisano 9 Grudzień 2005 Nie udało mi sie ustalic kogo przedstawia. Mysle, że przynajmniej Forum wybrałem dobre. Zdjecie jest własnoscia mojej rodziny a jako, że ja sam niewiele potrafiłem powiedziec o postaci na nim, uciekam sie do Waszej pomocy.Ktoś zapisał po ukrainsku tył, ale zniszczył sie przod.Prosze o komentarze i spostrzezenia.PozdraiwamUrsus
Boruta Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Wg mnie to jest polski żołnierz z lat 30-tych w mundurze polowym letnim.Pozdrawiam
kiler p Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 A ja bym stawiał na okres powojenny. Rogatywka dosyć szpiczasta (podobno od wpychania w nia patyków), kurtka 5 guzikowa (widziałem takie egzemplarze LWP) i owijacze, które były normą do końca lat 40-tych. Najbardziej przeciw wersji, że to lata 30 przekonuja mnie te spodnie, które ni jak nie przypominają mi znanych zdjęć wz.19.
Ursus Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Napisano 9 Grudzień 2005 No, jesli to kurica" to pozamiatane :)Ciekawi mnie jednak ten pas a konkretnie klamra - jeszcze takiej nie widziałem.
marek123 Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 po tej focie nic nie rozpoznasz a tymabardziej co to za klamra :] w lwp stosowano rozniste pas-y .........czyli praktycznie caly smietnik po II ws.pozdro
bolas Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 to wojak z WP 1943-45 - własnie po tej klamrze można to powiedzieć ;) taka jest moja hipoteza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.