Skocz do zawartości

Cenne porady dla użytkowników Tejona.

Raned

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Polecam użytkownikom Tejona znającym j. angielski cenne wskazówki Thomasa FL na forum Tesoro.
http://tesoro.com/ubbthreads/postlist.php?Cat=&Board=UBB1
posty: Tejon tips (Part1), Tejon tips (Part2), Tejon tips (Part3) i Tejon tips (Part4; Final).
Napisano
Fajny tekst-dotyczy głównie identyfikacji celu.Obowiązkowa lektura dla posiadaczy tejona .Ja dowiedziałem się przynajmniej tego że moje problemy z thresholdem to norma i tak ma być.Pozdrowienia dla posiadczy tejona.
Napisano
Raned czy na twojej stronie, nie mozna zamiescic instrukcji obslugi albo czesci takiej instrukcji,powiedzmy Corteza albo Tejona,tak jak to zrobil TALCOMP.Czytajac instrukcje mozna dowiedziec sie o sprzcie,wiecej niz z calej oferty.Po przeczytaniu,latwiej jest podjac decyzje o zakupie,zwlaszcza kiedy nie mozesz z roznych wzgledow obejrzec sprzetu.
Pozdrawiam
Napisano
anRO uważam, że instrukcja nie powie Ci zbyt wiele o sprzęcie. Cortesa poznawałem w terenie przez 3 lata i wciąż odkrywałem nowe rzeczy, Tejona używam 9 miesięcy, wiele wiem, ale wiele jeszcze muszę się nauczyć.
Uważam, że wiele osób pada ofiarą reklamy i wierzy w to co piszą jej twórcy; kłamią zarówno mali wytwórcy chińskich wykrywaczy jak i wielcy producenci jak Minelab, byle tylko wypchnąć swój produkt. Prawdę poznaje się tylko w polu
Pozdrawiam.
Napisano
Witam, troche chodzilem z Garecikiem i Rutusem. Zastanawim sie teraz nad kupnem czegos lepszego, przeczytalem sporo postow na forum, i wlasnie ukierunkowalem sie w strone Minelaba. Mam jednak pewne opory, gdyz kilka osob pisze wielkie pochwaly dla tej firmy, natomiast nie podaje zadnych konkretow.
Pan pisze, ze Minelab klamie by sprzedac towar. Pieniadze ktore teraz chce wydac nie sa male, i nie chcialbym popelnic bledu.
Czy to prawda ze Minelab klamie? Jesli tak to teraz dopiero mam powazny problem i duzy metlik w glowie......
Napisano
Witam!

To może ja pomogę - nie, Minelab nie kłamie. Kłamią wszyscy inni:)
A na poważnie to nie powinno się ślepo wierzyć w materiały reklamowe ŻADNEJ firmy, bo wiadomo że chcą przede wszystkim zwiększyć sprzedaż..
Najlepiej znaleźć w swojej okolicy kogoś ze sprzętem który nas interesuje i umówić się na jazdę próbną".

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam!

Konkrety też znajdziesz (nie tylko na temat minelaba), jak nie tutaj to na innym forum. Szukaj nie tylko w działach dotyczących sprzętu, ale i w identyfikacji (ktoś zachwala sprzęt, a co znalazł?). Oczywiście nie odda to całej prawdy, gdyż nie wszyscy ze zrozumiałych względów chwalą się swoimi znaleziskami. Spróbuj też kontaktu na priv z użytkownikami sprzetu który Cię interesuje. Od dawna istnieje tendencja, że na temat bardzo popularnych (koszt/możliwości)wykrywek można znaleźć bardzo dużo (choć kończy się to najczęściej pyskówką). Z kolei sprzęt z wyższej półki jak pisze Raned wymaga głębszego poznania i niestety nie każdy chce się publicznie dzielić swoją wiedzą, która jakby nie mówiąc nieco kosztowała.
A foldery reklamowe, no cóż...Jak wszędzie liczy się sprzedaż i stąd biorą się niedopowiedzenia, półprawdy lub małe kłamstewka.

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
wilhelm6, masz chyba rację - najlepiej się z kims umowic i zobaczyc sprzęt w akcji. Kontakt na priv nie jest najlepszy, bo po pierwsze każda sroczka swoj ogonek chwali, a po drugie to spytałem sie dwoch użytkownikow minelaba o ich odczucia i oboje odpowiedzieli ze sa super po czym ... oboje zaproponowali mi sprzedaż swoich minelabow, co dalo mi troche do myslenia.....

Ale z tym będę musiał poczekac pewnie do wiosny.
Na razie zrezygnowałem z Minelaba, jak spojrzałem bardziej krytycznie bez hurraoptymizmu, to zauwazyłem ze jest na jego temat jednak bardzo mało konkretow, kilka mało wiarygodnych testow, a wypowiedzi są próżne i raczej bałwochwalcze, jak np. ta z dzisiaj, ze Minelaba Explorera rozłożono na części pierwsze i przy pomocy scyzoryka, kabla i kombinerek go złożono i uruchomiono i że jest to sprzęt który można naprawić metodą chałupniczą i dlatego jest lepszy od innych :-) Wybaczcie, ale jakoś w to nie wierze, stad decyzja taka a nie inna.

Mysle ze wybiore chyba cos z Whites'a lub Tesoro, zanim sniegi stopnieja :-)
Pzdr!
Napisano
Jacku P jesteś na dobrym tropie, samodzielne myślenie a nie uleganie natarczywej reklamie ma przyszłość. świetne wykrywacze robią także C-Scope, Fisher i Garrett. Warto rozważyć także Troy Shadow X5 i X3.
Post zboczył z tematu, chętnie podyskutowałbym na temat Tejona, interesujące jest np. spostrzeżenie Thomas FL o stosowaniu słuchawek o rezystancji 100 omów. Mój kolega, który takie słuchawki do Tejona stosuje ma trochę lepsze efekty ode mnie (np. 2 carskie odznaki pułkowe w ostatnich paru miesiącach) używającego słuchawek 8 omowych.
Napisano
Widzę że przeczytałeś moją wypowiedz z porównań M.E II i Quatro. Załame Cię bo przytrafiło się to osobie która redaguje bardzo dużo artykółów do ODKRYWCY. Mam nadzieję że się odezwie i potwierdzi to co napisałem. I rzucam rękawicę na ubitą ziemię temu kto twierdzi że tak nie było. Pozdrawiam.
Napisano
To jest wątek dotyczący wskazówek dotyczących Tejona na forum Tesoro i ewentualny dyskusja na ten temat; proszę nie zaśmiecać jakimś niezrozumiałymi wypowiedziami na inne tematy.
Napisano
Do Jacek P kieruj się intuicją a nie reklamą, nie wszystkie posty osób na tym forum są ok. VanWorden ma rację nie ma co się zachwycać pięknymi ulotkami i bajerkami którymi nas producenci zalewają producenci. Co do minelaba nie zrażaj się co inni mówią ja też mógłbym się zrazić do tesoro bo miałem..., ja kupując następny sprzęt biorąc pod uwagę i tesoro, white`s, fishera, garretta, minelaba też:))itd.itp. Bo w terenie możemy się rozczarować gdy nasz toważysz z polskim klozetowcem przy naszym świecącym złotem od bajerów sprzęcie da nam łupnia:))) gdzie proporcja cenowa będzie 1:10 i co wtedy sobie pomyślimy:))) do każdego nawet najdroższego sprzętu potrzeba nam odrobinę rozumu i szczęścia tego ostatniego przedewszystkim. Pzdr. Wszystkich i jak najmniej kłutni o pierdoły.
P.S. Do Raneda sorki że post odbiega od tematyki tejona, jego też biorę pod uwagę w 2006 na militarkę bo słyszałem że nie grzeszy:))) Pzdr.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie