Skocz do zawartości

znalezisko

Gość marcin=

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zainteresowany tematyką tego forum postanowiłem sobie kupić wykrywacz podczas pierwszej mojei wyprawy postanowiłem przetestować sprzęt po kilku godzinach poszukiwań natraiłem na duł z szczątkami ludzkimi oraz ekwipunkiem żąnierze ci mieli troche nietypowe wyposarzenie
chełmy ich były inne nirz zwykłe niemickie miały {prawdopodobnie} obcięty kołnierz jakby przecięta na pół kula na jednym zachowała się farba<koloru czarnego> i miał orła lecącego trzymającego sfastyke znalazłem terz nieśmiertelniki kilkanascie sztuk z napisami Fasch.ł.u.a .Rtg.H.G.
mieli oni dziwne bagnety oraz inne bardzo nietypowe wyposarzenie czy ktoś mógłby mi powiedziec coto byli za zołnierze skąd tam się wzieli i z jakiejej jednostki rzeczy te zostały znalezione w okolicach Rogóżna wojewódctwie kójawsko pomorskim
Napisano
Gratuluję wykopania spadochroniarzy niemieckich :-) Ciekawe, że jest na nim wrona LW pomimo koloru czarnego. Oznacza to chyba początkowy okres wojny, bo potem przemalowywali hełmy i nie naklejali kalkomanii.
Napisano
Wiem, że ten post nie ma nic wspólnego z pytaniem (jego treścią), ale to co ujrzałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania i nie potrafię milczeć!

Kolego, Ty jesteś w ogóle Polakiem?
Nawet w tych najprostszych słowach naszego ojczystego języka prezentujesz żenujący poziom umiejętności ortograficznych. Proponuję: mniej łopaty, więcej książek. Nie wiem nawet czy ten post jest a serio". Miałem problemy z jego zrozumieniem!

Z mojej strony ___EOT___
Jestem naprawdę wstrząśnięty, choć wiem że guzik to Cię obchodzi.

PS> Zastanawiam się ponadto, który to już raz z kolei na forum znawców militariów i tropicieli tajemnic widzę określenie wojskowego ochronnego nakrycia głowy jako chełm". Faktycznie, może takie coś nosili... żąnierze z kójaw" (brawo za prawidłowe użycie rz i ż)
Napisano
Najlepszy jest dul" oraz irz".
Za takie coś powinna być kara śmierci.
Zwykle powstrzymuję się od komentowania orografii, ponieważ nie ma to związku z tematyką forum, ale tym razem nie mogłem się powstrzymać.
Napisano
Mi tez nie chce sie wierzyc w znalezisko tego kolesia z tego względu,ze jest on po raz pierwszy na forum (chyba),nie wspominając juz o zaawansowanej dysleksji tego osobnika...ale jesli ktos naprawde trafi kiedys taką mogiłe to tez nie uwierzycie?? przeciez jest to całkiem mozliwe,tyle ze raczej chowano zołniezy nie co głębiej-po za zasięgiem wykrywaczy,choc przypominam sobie jak jakies 5 lat temu oglądałem w wiadomosciach jak rolnik na swoim podworku ok 40 cm pod ziemią znalazł mogiłe chyba trzech zołnierzy wehrmachtu wraz z wyposazeniem:maski ,hełmy,i co najciekawsze był tam MG 34....
Napisano
Smiałem sie z błędow załozyciela wątku a sam troszke ich narobiłem,szkoda tylko ,ze po czasie sie zorientowałem....
Napisano
Ale jeżeli to prawda, to mam nadzieję, że za grzebanie w mogile, ktoś ci wory ukręci.
Napisano
Przeciez chodzi tu o nieoznakowaną mogiłe!!!
Napisano
Panowie moze wszyscy niepotrzebnie sie unosicie. A jesli chlopak naprawde znalazl to co pisze to chyba lepiej bylo by mu poradzic co z tym zrobic, znalazl (no, moze) przeciez szczatki ludzkie. Mozna bylo sprobowac go zkontaktowac z kims kompetentnym a wy tak zescie mu dali popalic, ze schowal sie w mysia dziure.
Napisano
forum jest chyba do dyskusji i pomagania w rozeiazywaniu problemow i niewiadomych a nie do krytykowania i wysmiewania ,pamietajmy nikt nie jest doskonaly i kazdy popelnia bledy.
z powazaniem koń
p.s marcin nie przejmuj sie,pisz.
Napisano
to wszystko brednie, zalozyciel tego watku nawert nie podal poprawnej informacji z niesmiertelnika, nie podal poprawnych skrutow itp.
tu macie zdjecie oryginalnej blaszki znalezionej przez kolege słomę http://odkrywca-online.com/picsforum1/hg.jpg
Napisano
Najprawdopodobniej Frozzer ma rację i cały wątek to bicie piany, tym nie mniej kolegom nowym na forum proponuję zapoznanie się w pierwszej kolejności z wątkami:

Szczątki Zołnierzy Września / nikt / 2002-05-10 / 2002-05-13
Znaleźliśmy niemieckiego żołnierza / MaryMG / 2002-08-26 / 2002-08-29
Wojenne mogiły" / krzysiek / 2002-11-29 / 2002-12-04

oraz (chociaż w tym ostatnich oprócz głosów sensownych jest sporo głupich pyskówek):

zaginiony! / werwolf / 2003-03-24 / 2003-04-08

Ponadto cenną wiedzę zawiera wątek:
PoszukiwanieSkarbów.com Forum Index / II Wojna Swiatowa / Szukanie zaginionych żołnierzy! / past / 2003-05-12 / 2003-05-16

Jak najbardziej celowe jest również zapoznanie się z przywoływanym tutaj artykułem Indii Wojenne mogiły" z numeru (46) 11 2002 Odkrywcy. Można też zapoznać się z artykułem Prem'a Ślady Wielkiej Wojny..." na stronie Loktans.

Następnie należy to wszystko sobie przemyśleć i po takim przygotowaniu ewentualnie zabrać głos w dyskusji.
Napisano
Loctans" pisze się przez C" - sorry.
Napisano
Czy nie ciekawi was własnie to że ostatnio na forum pojawiają sie fantastyczne posty .Ktoś ma z tego beczke.Do admina: wytropić i zablokować.
Napisano
jesli to prawda co pisze o fantach wystarcza fotki i temat podejscia do znalazcy zmieni sie diametralnie
zatem czekamy na fotki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie