Gość Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 zainteresowany tematyką tego forum postanowiłem sobie kupić wykrywacz podczas pierwszej mojei wyprawy postanowiłem przetestować sprzęt po kilku godzinach poszukiwań natraiłem na duł z szczątkami ludzkimi oraz ekwipunkiem żąnierze ci mieli troche nietypowe wyposarzeniechełmy ich były inne nirz zwykłe niemickie miały {prawdopodobnie} obcięty kołnierz jakby przecięta na pół kula na jednym zachowała się farba<koloru czarnego> i miał orła lecącego trzymającego sfastyke znalazłem terz nieśmiertelniki kilkanascie sztuk z napisami Fasch.ł.u.a .Rtg.H.G.mieli oni dziwne bagnety oraz inne bardzo nietypowe wyposarzenie czy ktoś mógłby mi powiedziec coto byli za zołnierze skąd tam się wzieli i z jakiejej jednostki rzeczy te zostały znalezione w okolicach Rogóżna wojewódctwie kójawsko pomorskim
miq Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 WitamMoim zdaniem sa to spadachroniarze niemieccy.Pozdro miq
Gość Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Gratuluję wykopania spadochroniarzy niemieckich :-) Ciekawe, że jest na nim wrona LW pomimo koloru czarnego. Oznacza to chyba początkowy okres wojny, bo potem przemalowywali hełmy i nie naklejali kalkomanii.
beaviso Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Wiem, że ten post nie ma nic wspólnego z pytaniem (jego treścią), ale to co ujrzałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania i nie potrafię milczeć!Kolego, Ty jesteś w ogóle Polakiem?Nawet w tych najprostszych słowach naszego ojczystego języka prezentujesz żenujący poziom umiejętności ortograficznych. Proponuję: mniej łopaty, więcej książek. Nie wiem nawet czy ten post jest a serio". Miałem problemy z jego zrozumieniem!Z mojej strony ___EOT___Jestem naprawdę wstrząśnięty, choć wiem że guzik to Cię obchodzi.PS> Zastanawiam się ponadto, który to już raz z kolei na forum znawców militariów i tropicieli tajemnic widzę określenie wojskowego ochronnego nakrycia głowy jako chełm". Faktycznie, może takie coś nosili... żąnierze z kójaw" (brawo za prawidłowe użycie rz i ż)
Gość Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Najlepszy jest dul" oraz irz".Za takie coś powinna być kara śmierci.Zwykle powstrzymuję się od komentowania orografii, ponieważ nie ma to związku z tematyką forum, ale tym razem nie mogłem się powstrzymać.
Frozzer Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 witam moim skromnym zdaniem po prostu koles pieprzysz glupotybawic sie idz gdzie indziej
vonadamski Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Witam!!!!Zgadzam sie z Frozzerem. Gosc sobie jaja robi.Moze niech ktos" sprawdzi skad klikal? :DZ powazaniem vonadamski
Magach7 Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Ktosiu"- sprawdzisz? :-) A swoją drogą szkoda jeśli to lipa :-(
Gość Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Mi tez nie chce sie wierzyc w znalezisko tego kolesia z tego względu,ze jest on po raz pierwszy na forum (chyba),nie wspominając juz o zaawansowanej dysleksji tego osobnika...ale jesli ktos naprawde trafi kiedys taką mogiłe to tez nie uwierzycie?? przeciez jest to całkiem mozliwe,tyle ze raczej chowano zołniezy nie co głębiej-po za zasięgiem wykrywaczy,choc przypominam sobie jak jakies 5 lat temu oglądałem w wiadomosciach jak rolnik na swoim podworku ok 40 cm pod ziemią znalazł mogiłe chyba trzech zołnierzy wehrmachtu wraz z wyposazeniem:maski ,hełmy,i co najciekawsze był tam MG 34....
Gość Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Smiałem sie z błędow załozyciela wątku a sam troszke ich narobiłem,szkoda tylko ,ze po czasie sie zorientowałem....
Gość Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Ale jeżeli to prawda, to mam nadzieję, że za grzebanie w mogile, ktoś ci wory ukręci.
pomsee Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Panowie moze wszyscy niepotrzebnie sie unosicie. A jesli chlopak naprawde znalazl to co pisze to chyba lepiej bylo by mu poradzic co z tym zrobic, znalazl (no, moze) przeciez szczatki ludzkie. Mozna bylo sprobowac go zkontaktowac z kims kompetentnym a wy tak zescie mu dali popalic, ze schowal sie w mysia dziure.
koń Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 forum jest chyba do dyskusji i pomagania w rozeiazywaniu problemow i niewiadomych a nie do krytykowania i wysmiewania ,pamietajmy nikt nie jest doskonaly i kazdy popelnia bledy.z powazaniem końp.s marcin nie przejmuj sie,pisz.
Frozzer Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 to wszystko brednie, zalozyciel tego watku nawert nie podal poprawnej informacji z niesmiertelnika, nie podal poprawnych skrutow itp.tu macie zdjecie oryginalnej blaszki znalezionej przez kolege słomę http://odkrywca-online.com/picsforum1/hg.jpg
Gość Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Najprawdopodobniej Frozzer ma rację i cały wątek to bicie piany, tym nie mniej kolegom nowym na forum proponuję zapoznanie się w pierwszej kolejności z wątkami:Szczątki Zołnierzy Września / nikt / 2002-05-10 / 2002-05-13 Znaleźliśmy niemieckiego żołnierza / MaryMG / 2002-08-26 / 2002-08-29 Wojenne mogiły" / krzysiek / 2002-11-29 / 2002-12-04 oraz (chociaż w tym ostatnich oprócz głosów sensownych jest sporo głupich pyskówek):zaginiony! / werwolf / 2003-03-24 / 2003-04-08 Ponadto cenną wiedzę zawiera wątek:PoszukiwanieSkarbów.com Forum Index / II Wojna Swiatowa / Szukanie zaginionych żołnierzy! / past / 2003-05-12 / 2003-05-16 Jak najbardziej celowe jest również zapoznanie się z przywoływanym tutaj artykułem Indii Wojenne mogiły" z numeru (46) 11 2002 Odkrywcy. Można też zapoznać się z artykułem Prem'a Ślady Wielkiej Wojny..." na stronie Loktans.Następnie należy to wszystko sobie przemyśleć i po takim przygotowaniu ewentualnie zabrać głos w dyskusji.
Tom Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Czy nie ciekawi was własnie to że ostatnio na forum pojawiają sie fantastyczne posty .Ktoś ma z tego beczke.Do admina: wytropić i zablokować.
Gość Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 jesli to prawda co pisze o fantach wystarcza fotki i temat podejscia do znalazcy zmieni sie diametralnie zatem czekamy na fotki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.