kris24 Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2005 Witam ! Czy może ktoś mi pomóc w określeniu przybliżonej" wartości pistoletu Browning FN 1900 - stan jak to wykopek( stal mocna nie przeżarta, widoczne jeszcze drobne bicia, lecz słabo, zachowana jedna okładka, magazynka brak).Dla gorliwców - jest to fant który nikomu juz grozić nie moze, bo swoje juz w ziemi przeleżał. A pytam, gdyż jeszcze nie mam wykrywki i zastanawiam sie czy fant sprzedać, a kasę przeznaczyc na jej zakup, czy też odłozyć do szuflady:)Tylko nie odsyłajcie mnie proszę na Allegro, gdyż nic podobnego tam nie znalazłem (oprócz okładek podróbek, magazynka do wz.1910, amunicji DEKO stosownego kalibru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 Wystaw fanta na allegro, dowiesz się dorazu jego wartości:)kase wydasz na wykrywke i znajdziesz inne fajne fanty:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 Na wykrywkę to raczj nie wyda chyba będzie mu potrzebna raczej na adwokata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 A tak na poważnie to nie licz na wielka kwote no chyba ze Twój jest ze zlota , do 1914 wyprodukowano okolo 2 milionów sztuk a do 1934 jeszcze chyba 3 / m.innymi w chinach a oni to trzepią niesamowite ilości/.Obecnie sprawdzilem ceny oscyluja miedzy 200-300 USDAle sa to ceny wystawione tylko czy sie znajdzie nabywca ? No i sprawa najwazniejsza to sa ceny za sprawne pistolety.Pzdr Jack61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 300 USD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris24 Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2005 Dziękuję za odzew! Tak myślałem - bez Allegro ani rusz:) Faktem jest że to wyrób masowy więc kokosów z tego nie bedzie, a przy dużej dozie szczęścia zapewne kasy wystarczy na kit Jabla 267 (bez skojarzeń z jabolem - bo może i ktoś taka sume zaproponować, która wystarczy na ten zacny trunek)Co prawda w miarę kompletne żelastwo karabinów Mauser z II wojny na Allegro dolatują do 200zł - mimo że masowiec:) Mój wykopek jest niemal identyk z tym z fotki, bo różni się okładkami. W moim są wyciśnięte na nich literki FN więc z identyfikacją nie było problemu. Może ktoś wie czy z tej okazji jest to wczesna czy późna produkcja? z podobnymi okładkami widziałem na Allegro, ale był to wzór 1910 - stan magazyn za 500zł. Pozdrawiam i dziekuję za zainteresowanie i podpowiedzi. Ps. Często sie trafiaja takie fanty jak FN 1900?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 moze niektózy bedą mówic ,ze czesto ale naprawde nieczesto:D ja ejscze nietafiłem zadnej krotkiej giwerki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 Poczytaj na tej stronie masz tam wszystko o mod 1910http://www.geocities.com/abl1832/FN1900Pistool.htmlPzdr Jack61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris24 Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2005 Zdjecie okładek zapożyczone z Allegro - w moim Fn 1900 są identyk (jedna bo drugiej nie ma:( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Ze 2 lata temu za wykopka FN Browning w kiepskim stanie wziąłem na Allegro jakieś 80 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnik Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Wiesz co? Ja bym nie sprzedawał. Bo kiedyś możesz żałować, że już go nie masz:-) Tak się wydaje-sprzedam, a co mi tam, znajdę drugi-a potem szukasz i nic. Ja swojego HP i P38 trzymam i nie sprzedam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Sprzedać to może i nie sprzedasz, ale oddać to oddasz jak przyjdą i grzecznie" poproszą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris24 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 Kiedyś za bagnet można było iśc do pierdla :( ale czasy sie roche" zmieniły, wiec być może za kilkadziesiąt lat zalegaliowane bedzie zbieranie nieszkodliwego juz żelastwa. Napisałem że roszkę" się zmieniły bo kiedyś nie widzieli różnicy między bagnetem, a solidnym nożem, tak i teraz nie widzą zbytniej różnicy miedzy zardzewiałym wykopem, a sprawną bronią :( I TAK JESTEŚ PRZESTĘPCĄ i najlepiej zamknąć wszystkich zbieraczy w kiciu, a ich zbiory sprzedać i kasę przeznaczyć na premię dla zasłużonych urzedników, albo najlepiej na nową broń dla wojska lub policji - niech się chłopaki pocieszą:)Ps. Trzeba gnata wrzucić do bajora i niech przyszły znalazca się martwi co z nim zrobić(jak jeszcze coś z fanta zostanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Jedyna rada na przyszłośc,trzymać to w tajemnicy,zachować to dla siebie,nie chwalić się,znalazłeś to się ciesz,ale zdobyłeś nowe doswiadczenie.pozdro D419. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Tak jak pisze Darek419 nie chwal się na przyszłość. Ja wiem ,że to korci , ale naruszasz prawo . Chociaż chore w niektórych przypadkach , ale prawo. Tym się róznimy od niektórych istot że przestrzegamy pewnychn norm czy to społecznych czy to prawnych. Tak jest już od dobrych 4 tyś lat lub więcej .Dlatego pewnie jeszcze istniejemy jako ludzie. A wystawiając na Allegro sam ogłaszasz że naruszasz prawo i dodatkowo masz kolejny paragraf. Śmieszne są te opisy cyt. : to nie jest broń , destrukt zniszczony zębem czasu itp" Niestety mylą się. Gratuluję trafienia i życzę więcej rozwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris24 Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2005 OK. Pozbyłem sie już znaleziska (oczywiście nikomu nie sprzedałem ani nie oddałem). Fant wrócił do ostatniego właściciela...raczej właścicielki, czyli matki Ziemii. Ten sposób chyba nie koliduje z jakimś paragrafem naszego prawa...chociaż kto wie? Zapomniałem nawet gdzie to było :( A teraz to już nie wiem czy cokolwiek znalazłem....a tak w ogóle to trzeba mieć dużo szcześcia żeby coś znaleźć:) Pozdrawiam wszystkich użytkowników wykrywek, szperajacych po cudzych strychach i piwnicach i innych poszukiwaczy, którzy z narażeniem swej wolności próbują coś ocalić od zniszczenia:) Amen - zamykamy wątek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.