Skocz do zawartości

Konkurs na rawdziwego polaka

Boruta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wydarzenia.wp.pl/kat,33326,wid,8106154,wiadomosc.html

Jak prawdziwego" Polaka wyobraża sobie dyrekcja konińskiego gimnazjum? Oczy szaro niebieskie, ewentualnie szaro-zielone, w żadnym wypadku piwne. Włosy blond, pociągła twarz i wysoki wzrost. Takim kryteriom musieli sprostać uczniowie, żeby móc wystartować w szkolnym konkursie na prawdziwego Polaka", zorganizowanym z okazji dnia niepodległości. Co na ten opis mówi kuratorium?
Napisano
To jest skandal, jak już wybierze tych aryjczyków, to pewnie ogłosi inne konkursy, a potem może zbuduje małe KL, bo obozy były...
Pozdrawiam
Napisano
moja siostra uczy w podstawówce ma w klasie jednego murzynka , 3 arabków , i jakąś japoneczke - biedne nie polskie dzieci chyba nie miały by szans w konkursie ...
Napisano
Witam !

Jedyne uzasdnienie takiego konkursu to lekcja antropologii. Dzieciaki miałyby nauczyć się czegokolwiek o rasach ludzkich i typach biologiczno - antropologicznych. Jednak okazja jaką jest Święto NIepodległości i wydźwięk tego konkursu są wyjątkowo nie na miejscu.

pozdrawiam - kocur !
Napisano
Ale o ile pamietam, to ponizszy opis to raczej nordyk, a nie slowianin (zwlaszcza chodzi mi tu o pociagla twarz). Choc moge sie mylic, gdyz wiekszosc mojej wiedzy na temat antropologi pochodzi z Wyspy Zloczyncow" Nienackiego :)).

Pozdrawiam
Napisano
mam 180 cm, niebiezkie oczy, włosy ciemny blon,wysokie czoło 70 cm w pasie. czy jestem prawdziwympolakiem??:):)
moim kandydatem jest Britej Spirs-może nie jest polką ale mogła by być:) bo niezła lala;)a kto wygrał??
pewnie Olis Adebe:)

Konkurs do bani!!!!!!!
Napisano
Tia, fajne maja pomysly w gimnazjum w Koninie. Jak widac w Kraju Warty nauka nie poszla w las, nadal Ein Reich, Ein Volk, Ein Fuhrer". :)))) Mysle, ze logiczna kontynuacja konkursu bylyby zajecia ze Wstepu do eugeniki", oczywiscie tylko dla mlodzierzy czystej rasowo" :)))).

A tak na serio, to jednak chyba nie tyle kuratorium, co prokuratura powinna sie tym zainteresowac.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie