J-23 Napisano 24 Listopad 2005 Autor Napisano 24 Listopad 2005 z jutrzejszej lokalnej GW. Uzbrojony pocisk moździerzowy leżał przez kilka minut na ul. Przodowników Pracy. Nie wybuchł tylko dzięki przytomności umysłu kierowcy przejeżdżającego ulicą autobusu- Zauważył na jezdni coś, co wyglądało jak pocisk - mówi asp. Zenon Butkowski z KMP w Szczecinie. - Widział, że chwilę wcześniej kładł go tam młody mężczyzna. Zatrzymał autobus, wstrzymując ruch. Wezwał policję.Oprócz policji na miejscu zdarzenia pojawili się saperzy. Ustalili, że na jezdni leży uzbrojony pocisk moździerzowy o średnicy 82 mm. Gdyby któryś z pojazdów na niego najechał, prawdopodobnie doszłoby do wybuchu.Policjanci ustalili, że pocisk podłożył 26-letni Paweł M. Zatrzymali sprawcę. Był pod wpływem alkoholu i środków odurzających. Trwa ustalanie, skąd miał pocisk i dlaczego położył go na ruchliwej drodze." http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3032319.html
DjOLO Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Kolejne wydarzenie, które zwali gromy na nasze głowy :/
IRONRAT Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Bardzo delikatne określenie. Istnieje jednak nadzieja, że przez jakieś czas nie będzie mógł realizować swoich kolejnych pomysłów. Szkoda tylko, że to wszystko na koszt podatnika.Ironrat
wons Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Był pod wpływem alkoholu i środków odurzających." To trochę wyjaśnia, ale ciekaw jestem, czy to nie będzie mała szkodliwość czynu"... Przecież pocisk nie eksplodował ;D
Peter Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 No nie, idę do ogródka wykopać pepeszę i wiadro amunicji, takie chwasty należy wyrywać, NATYCHMIAST !!!
Boruta Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Facio stworzył realne zagrożenie dla życia i zdrowia i pewnie to odsiedzi.Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 dostanie 3 lata w zawiasach, ale jakby dopuścił się kłamstwa takiego lub innego...
maxikasek Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Co się u nas dziej? Najpierw jedne debil robił pokazy pirotechniczne przy użyciu moździezówek- poszedł do piachu, potem drugi zostawił trotyl w hipermarkecie, teraz ten! I znów się oberwie zwykłym kopaczom.
Lejtnant Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Czasami się zastanawiam,dlaczego tyle zakazów w naszym kraju.Teraz jednak nie mam wątpliwości.Z powodu takich ****** my NORMALNI miłośnicy militariów obrywamy.....Władzy jednak nie przekonamy,że my się tak bawić nie będziemy.
J-23 Napisano 25 Listopad 2005 Autor Napisano 25 Listopad 2005 a jednak debil, oj przepraszam, chory psychicznie.z GW W sobotę prokurator zdecyduje, co dalej będzie 26-latkiem, który położył na ruchliwej jezdni uzbrojony pocisk. Mężczyzna jest chory psychicznie.Paweł M. w czwartkowe popołudnie położył uzbrojony pocisk moździerzowy na ul. Przodowników Pracy. Gdyby najechał na niego samochód, prawdopodobnie doszłoby do wybuchu.Na szczęście wszystko widział kierowca autobusu, który wstrzymał ruch i wezwał policję. W momencie zatrzymania Paweł M. był pod wpływem środków odurzających i alkoholu. Wczoraj go przesłuchano. - Powiedział, że znalazł pocisk w lesie i nie wiedział, co ma z nim zrobić - mówi Zenon Butkowski z biura prasowego szczecińskiej policji. - Nie potrafił wytłumaczyć, dlaczego położył go na ruchliwej ulicy.Paweł M. przebywa w policyjnym areszcie. Dziś prokurator zdecyduje, co z nim dalej będzie. Za spowodowanie niebezpieczeństwa grozi od roku do dziesięciu lat więzienia." http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3034215.html
Tanto Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Tak Panowie, jak się nie robi od razu porządku z niewybuchami itp. to się potem dostaje po d... Dobrze że to nie jakieś dzieciaki znalazły bo może próbowały by czy da się to upiec w ognisku. Wtedy dopiero była by nagonka :-(Szkoda że poszukiwacze sami dostarczają argumentów swoim przeciwnikom - niezasypane dołki, wykopane rozrywki walające się po lesie itp.
IRONRAT Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 Smutne, ale jeśli informacje GW są prawdziwe, to zanim ten chory człowiek znalazł ten pocisk w lesie, to ktoś go prawdopodobnie wykopał i zostawił na wierzchu. Kto to był? Zgadnijcie...Ironrat
maxikasek Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 nie musiał wykopywać. W puszczy Bukowej leży wiele na wierzchu- wymytych przez deszcze. Szczególnie na terenach uzytkowanych do niedawna przez wojsko.
kucek Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 Łobuz położył tego niewypała na ul. Przodowników Pracy! No ludzie tak nie można! :)A tak poważnie to co mam zrobić z kumplem któremu nie chce się zakopywać dołów i śmieci? Zwracałem mu uwagę już wielokrotnie. Jakieś pomysły?pozdrawiam
pawel_breslau Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 Po prostu odizoluj się od niego.Zerwij wszelkie kontakty z takim człowiekiem bo jak jest taki nieostrożny to szybko się zjawią u niego panowie o smutnych minach.A po nitce do kłebka,czyli do Ciebie.Panowie,więcej rozwagi i nie dawajmy pretekstów do czepiania sie zwykłych kopaczy.Pozdrawiam.Paweł
kucek Napisano 28 Listopad 2005 Napisano 28 Listopad 2005 Ale ludzie widzą dołki i myślą że to ja, czemu się specjalnie nie dziwię. Dziś spacerowałem sobie z wykrywką i zasypywałem za nim te doły, szkoda że tego nikt nie widział. Dodam że koleś był kiedyś saperem...pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.