Bocian Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Podsumujmy. Fakty.Kreujesz się teraz na niewiniątko, zresztą poszkodowane przez złych eksploratorów na forum.Występujesz pod paroma nickami. Prowadzisz jakieś gierki.Obrażasz" się teatralnie dla podtrzymania klimatu. Posiadasz" super materiały których nie udostępniasz. Masz przenikliwy" umysł podważający wieloletnią działalność ludzi obeznanych w temacie Riese.Styl pisania sugeruje próbę ukrycia prawdziwej tożsamości na forum. Z Twoich postów aż kapie prowokacją. Ile zamierzasz tak się bawić? W sumie to pytanie retoryczne. Podejrzewam że krótko.
Rysiek Napisano 17 Maj 2003 Autor Napisano 17 Maj 2003 Do Jagody, czyli do samego siebie.Jeśli będziesz w okolicy autobanh" to mniej więcej na wysokości wylotów sztolni w Rzeczce na zboczu góry (dość wysoko )znajduje się kolejna sztolnia. Wymiary : dł. ok. 60 mprzekrój 1,5 X 0,8 . Dokładnie nie pamiętam. W środku jest czyściutka lecz cały czas zewsząd kapie woda. Brak resztek obudowy. Wejście znajduje się pod starym pniem i wygląda na lisią norę. Została odkryta przez pracowników leśnych podczas zrywki. Informacje potwierdzi mieszkaniec Rzeczki Pan Henryk Macanko, telefon dla zainteresowanych gosp.agr. Ruczaj" podadzą Wam w gminie, jest też na internecie. Ric
Magach7 Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Hehe ja na pewno nie jestem Ryśkiem :-D Wytłumacz mi tylko genialny odkrywco" jak wyglada ta twoja autostrada? Ile ma pasów, skad dokąd biegnie i jaką ma długość?! Pewnie nie więcej niż 0,0001 metra niestety... Może jej nikt nie widział bo nie mamy takich dobrych mikroskopów :-(
Gryf Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Widze ze sprawa wyglada tak jak na dziale Sprzet poszukiwaczy" pt:Wspolczuje wszystkim":-DRysiek piszez ze masz jakies materialy(mapa niemiecka)moze pokazal bys choc kawalek tej mapy na ktororej jest ta autostrada?z ktorego roku masz ta mape?
Rysiek Napisano 17 Maj 2003 Autor Napisano 17 Maj 2003 Jest to kwestia interpretacji słowa autobanh" . Może na początku wieku gdy auto było rzadkością Niemcy nazywali tak drogę główną. Pamiętajmy, że Niemców cechowała megalomania. Przykładowo po przeciwnej stronie Walimki ( Administrator Serwisu chyba mnie zabije )znajdowało się lotnisko. Droga istnieje do dziś,jest szeroka ok. 4 m i długa na parę kilometrów. Szedłem po niej osobiście. Skąd dokąd napisałem powyżej. Informacje potwierdzi Pan Henryk Macanko.Ric
Rysiek Napisano 17 Maj 2003 Autor Napisano 17 Maj 2003 Do PeteraSztolnia, którą opisałem nie jest wysadzona. Widziałeś ją ?W swoim czasie natknąłem się również na sztolnie średniowieczne, pozostałość po walońskich kopalniach srebra. Są w b.złym stanie. Oczywiście wszystkie są w masywie Wlk. Sowy. Jedna jest ciekawa ale dostępu broni tzw. syfon"Czy widziałeś znak waloński" nad sztolniami w Rzeczce ?Pozdrawiam Ric
jagoda Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Dla jasnosci jagoda to ja moja torzsamosc moze potwierdzic BBasia widział mnie ostatnio a nie jakiego Ryśka nie znam!Nie naleze do badaczy tajemnic Rise.W G.Sowich bylem raz w 1995r.zaraz po otwarciu do zwiedzania sztolni.Wchodzilem na Wielka Sowe i nie widziałem zadnych sladow autostrady ani drogi, moze dlatego ze nie szukałem takich sladów.Zyjemy w wolnym kraju i kto chce moze wierzyc w rewelacyjne odkrycia Ryska lub nie.A jak bede w Rzeczce chetnie zweryfikuje owe odkrycia.Z powazaniem Marcin Jagoda" Jagodziński
Hartmann Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Rysio czyli Mathews jest z Siemianowic Śląskich.Pisać dalej czy przestaniesz robić ludziom wode z mózgu ????Leszek vel Hartmann
Gość Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Do Harta i innych. Wszystko co napisał Rysiek jest prawdą. Niemcy przed wojną, zbudowali drogę dla samochodów, ale nie autostrade. Droga biegła z przeł. Walimskiej do Rzeczki (tzw. Średnia Droga), zjazd w dolinie Srebrnej wody. Była to droga przeznaczona dla samochodów, budowa jej polegała na poszeżeniu starej drogi górniczej i wysypaniem jej grysem. Jest też w pobliżu wspomiana sztolnia, (przynależna do kopalni Gottes Glück) pomiedzy Baranim Dołem, a sztolniami kompleksu w Rzeczce. Poniżej której znajdują się kolejne dwie wysadzone i tam właśnie znjduję się wspomiany znak i rok wyryt w skale (bodajże 1812, ale co do roku moge się mylić). kopalnie tą próbował nanieść ją na swoja mapę Cera, ale nie naniósł jej poprawnie. PS. Bocian nie bąć taki gburowaty, wiecej luzu.
Rysiek Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 HARTMANN PISZ DALEJ.Istotnie Mathew" był moim bohaterem pomocniczym. Wymyśliłem go, to prawda bo wszyscy byli przeciw mnie.Czy Mathew" napisał coś złego ? Kogoś skrzywdził ? Ric
akagi Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Coż kretynów nie sieją sami się rodzą........Rysiu czyteż Mathwe czyteż inny cymbale, już wyszedłes na idiotę więc może dasz sobie spokój.Odkrycie na niemieckich mapach autostrady jest zadnym odkryciem. Bo autostrada miała być, tyle ze nikt nie zdążył jej zrobić.Odkrycie sztolni w masywie wielkiej sowy jest zadnym odkryciem, bo te sztolnie tam są, ot choćby po kopalni srebra. Rzeczka bez strumienia? Alez oczywiście , na wielu zdjęciach lotniczych nawet współczesnych czasami strumienia nie widać, szczególnie jak las mocniej zarosnie, a zdjęcie jest pod lekkim katem zrobione. Cos jeszcze???????????Bocian, wytnij, prosze tak po ludzku, chyba że chcesz się nad nami pastwić........
akagi Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Do x Droga o której piszesz istnieje do dziś, zaczyna sie w Bielawie a kończy w Walimiu, biegnie przez przełęcz Walimską. Z czego tu robić sensację????????????
Rysiek Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 W archiwalnym numerze Odkrywcy" jest stara niemiecka mapa oznaczona literką f" (nie pamiętam w którym). Był taki cykl. Na tej mapie droga ta występuje pod nazwą automobil-weg", fahr-weg". Na innej autobanh". Znaków Walońskich" w okolicy jest więcej. Doliczyłem się dwunastu.Kłaniam się nisko x, do samej ziemi.Ric
Magach7 Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Bocian zlituj się proszę nad nami :-( Czy X jest kolejnym alter ego Ryśka?
Rysiek Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 „ ... choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę ... „Akagi wybaczam Ci.Ric
kruku Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 no to wiecej rewelacyjnych bredni:- do kompleksu w rzeczce prowadzila kolej- kompleks w rzeczce jest rozbudowany w kierunku walimia i tam znajdowal sie wjazd kolejowy- kompleksy w GS byly budowane na kilku poziomachto do Ryska :)A teraz powazniejsze sprawy- zaden kompleks nie posiada rozbudowanego systemu komunikacji, zarowno dla aut ciezarowych jak i pociagow- zaden kompleks nie jest przygotowany do prowadzenia produkcji zbrojeniowej ani tym bardziej do zaadoptowania jako kwaterySkoro Rysiu posiada jakies nieznane szerszemu gronu informacje niech wyjasni tych kilka punktow.Tak wiec Rysiu do zobaczenia w GS na kopaniu, a nie na opowiadaniu basni na forum. W czerwcu jestem i kope, zapraszam. Jezeli nie wiesz gdzie znajduja sie Gory Sowie to pewnie kazdy chetnie Ci wyjasni jak tam dojechac.Bynajmniej zapraszam do pracy przy lopacie.Kruku
Gość Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Panie Kruku, ciut pokory. Niech pan pisze: zaden znany kompleks" Michał
kruku Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Michal - jezeli moja wypowiedz budzi jakies watpliwosci to owszem dopisze:ZADEN ZNANYkruku
jagoda Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Kruku jesli potrzebujesz pomocnikow do lopaty to daj info na prv. chetnie pomacham szpadlem Pozdr.M.J.
akagi Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 jak kruka najczęściej spotykam w Riese:)))))))))))))))))))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.