polsmol Napisano 17 Listopad 2005 Autor Napisano 17 Listopad 2005 Właśnie obejrzałem, „Co z tą Polską”, czyli wywiad Kurski vs. Niesiołowski. Jak łatwo się domyślić rozmowa zeszła tematy udziału w wojenne. Oczywiście nie było tu konsensusu. Obaj zgodzili się tylko, co do faktu, że dziadek ex kandydata służył w WH. Nie było natomiast zgody, co do jego dezercji i przejścia do armii Andersa. Kurski twierdził, że nie ma na to żadnych dowodów. Może ktoś na forum zetknął się bliżej tym tematem i mógłby rozwiać te historyczne wątpliwości. Jestem bardzo ciekaw jak to było naprawdę.
miro5671 Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 Osobiście też nie lubię Tuska....Myślę jednak,iż rozmowa na forum na ten temat nie ma njmniejszego sensu...Pozdr.Miro.
polsmol Napisano 17 Listopad 2005 Autor Napisano 17 Listopad 2005 Może ma a może nie ma. Liczę po prostu, że są tu osoby siedzące głębiej w temacie PSZ.
bombel Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=231723#232185Tu była spora dyskusja na ten temat ale już wygasła
Rso Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 Witam. Jezeli dziadek przetem był w Polskim ruchu oporu a potem został wcielony do do Wermachtu i to do jednostki liniowej coś mi tu się nie zgadza przecież niemiaszki mieli to w swojich aktach taki nie pewny element biorą sobie do armi predzej do organizacji Toda czyli łopata a nie karabin. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.