Skocz do zawartości

Sturmy w naszych rekach

herrmateuss

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jeager - nie opowiadaj takich historii bo mi cisnienie skacze - w pozytywnym slowa znaczeniu... Kiedy to bylo?

mike - jak byla opisana aukcja?
Napisano
dect, tak z 9 lat temu oglądałem to zdjęcie, a wypadki myślę miały miejsce może z 3-4 lata wcześniej- nie mam już kontaktu z tym kolegą, który był na zdjęciach, ale jak na niego trafię spytam, co i gdzie dokładnie ;)
Napisano
witam
jakieś dwa-trzy lata temu był w za przeproszeniem publicznej telewizji program o ormowcach. W tym programie pokazywano kroniki z początków tworzenia tej organizacji oraz okładkę jakiegoś czasopisma bodajże o tytule Ormowiec", czy jakoś tak. Na większosći ujęć oraz okładce gazety paradowali dumnie utrwalacze" ze szturmami i mg-42. pozdrawiam
Napisano
A tak wlasciwie to ile moze byc warty taki egzemplarz.Pytam bo skoro zawiesili aukcje to pewnie sie juz nie dowiem.
Napisano
Pieknisia nigdzie nie chodzila i raczej chodzic nie bedzie, bo jako dobro kultury narodowej i jak na prawdziwa dame przystalo lubi tylko lezec i pachniec;)
Napisano
DTH - czy jako to pachnace dobro kultury" jest w dobrych prywatnych rekach? I za ile sie tam znalazla? A moze w Panstwowych rekach?
Napisano

Vopo czyli powojenna volkspolizei.Uzywali sturmów az do pełnego przezbrojenia w AK czyli do lat 60 tych.Potem sturmy wysyłano do syrii i innych krajów arabskich a stamtad trafiały w rece np bojowników palestynskich itd. Sturmy mozna mozna znależc od turcji po afganistan :)

Napisano
Dziwne pytania zadajesz. Nie bardzo rozumiem, co ma na celu:za ile sie gdzies znalazla", po co Ci to? Delikatnie mowiac, takie zapytania sa co najmniej nie na miejscu, biorac pod uwage pod rzadami jakiego prawa zyjemy. Jest fotka sztuki i starczy. Jesli chcesz sie zorientowac w cenach rynkowych, przeszukaj zachodnie militarne portale handlowe, a jak chcesz sobie poogladac, to idz do jakiegos muzeum, w koncu troche tych maszynek jest.
Napisano
Herrmateus - zawedrowaly tez duzo bardziej na poludnie i bywaly mocnym argumentem" min. w Somalii

DTH - to czysta ciekawosc, pytanie o cene tez sie w tym zawiera. Prawo w tym temacie znam, az za dobrze. Chodzi mi o to, ze to piekna sztuka, rzadkosc w Polsce w tym stanie zachowania i ciekawia mnie jej losy - przeszle i terazniejsze. Przeciez nie prosilem Cie o podanie adresu tylko o pare duzych ogolnikow. A ceny na zachodnich portalach handlowych maja sie nijak do cen krajowych (i nie bardzo mozna je porownywac) i pewnie dobrze o tym wiesz. Jezeli Cie rozdraznilem to przepraszam, nie taki byl moj zamiar. Mialem ochote ta cala rozmowe odbyc via m@il ale go nie podales - napisz na moj, moze zmienimy kilka slow.

Pozdrawiam
Napisano
Na tegorocznym Darłówku szturm w stanie 4- (skala 1-6)był za 4000zł.Na zachodnioeuropejskich giełdach stany magazynowe od 1500( zeszłu rok Belgia)-2000euro.
Napisano
Na tegorocznym Darłówku szturm w stanie 4- (skala 1-6)był za 4000zł.Na zachodnioeuropejskich giełdach stany magazynowe od 1500( zeszłu rok Belgia)-2000euro.
Napisano

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie