Skocz do zawartości

HARDY - co to takiego i czy warto w to inwestować ?

1CARLOS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego WST 1939
Czekamy z niecierpliwością chociaż na informację z oględzin, testów.
Mnie tylko nasuwa się jedno pytanie - kto tak wolno przemiata sondą nad celem ?? Na filmach widać bardzo bardzo wolne przemiatanie....
Napisano
To statyk,pracujesz w almetal i patrzysz na wskażnik kolor / żelazo.I tylko tyle.Od czasu do czasu zerujesz.
Napisano
jacollo z całym szacunkiem dla Pana Rutyny ale wolał bym sprzęt do typowej militarki jak do drobnicy czyli uniwersalne...
Dziś rozmawiałem z kimś z Hardego... osoba odpowiadająca na moje podstawowe pytania wydała się mało wiarygodna a wręcz chamska w odp.
Nadal pozostaje HS bądź polowanie na LEM-1 (jeśli ktoś chciałby sprzedać proszę o info na prv)
Napisano
Stedke-Haemorrhage nie rozmawiał Pan dziś z nikim z 'Hardego', a jedynie wysłał Pan do nas pytanie przez komunikator Gadu-Gadu w dniu 2011.02.02

Pytanie Stedke:

13:26:19
Witam,moje nazwisko Stedke pisze do was z Zielonej Góry.
mam kilka pytan, otoż przypadkowo natknelem sie na wasza strone.
szukam nowego wykrywacza na nowy sezon.
otoz obecnie biegam z HS3 i TM808, poprzednio byly rutusy,minelaby.
jednak potrzebuje czegos lepszego i glebszego od Smętka" ale przeznaczonego tylko do glebszej militarki,drobnicy nie kopie w ogole. i tu

moje pytanie jak sie sprawuje w lesieHardy, jak z jego zasiegami itd.?

13:27:23
aha i czy Hardy powstal na bazie Relicta??
bo wygladem nieco go przypomina a tamten to byl typowy sprzet na militarke :)jednak nie wiem czy nie myle producentow

Nasza odpowiedź:

13:39:21
Witam

Hardy VLF jest wykrywaczem statycznym, jak najbardziej nadaje się do poszukiwań militarii, zasięgi znajdzie Pan na naszej stronie. Przykładowo mogę podać Panu zasięg na hełm - w gruncie około metra. Nie jest kopią wymienionego przez Pana wykrywacza. Nie wiem czego oczekuje Pan jeśli posiada TM808 a jest to dobry sprzęt na większe przedmioty położone głębiej.

Stedke:

13:41:06
dziekuje za odpowiedz :)

Ocenę powyższego pozostawiamy uczestnikom forum.

Hardy
Napisano
Wzorcowa odpowiedź producenta i bardzo dobry przykład klasycznego robienia mitów na forach poszukiwawczych:) Szkoda tylko, że tak mało osób przyłapywanych jest na kłamstwie, manipulacji czy zwyczajnej ignorancji.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Hardy Wykrywacze Metali dobrze że stał się użytkownikiem forum , szybko opowiedział na zarzuty i nastała cisza. Każdy ma prawo odeprzeć atak zarzuty rzucane na jego firmie.Na początku wątku padały zażyty że nie ma podanego adresu firmy , że nie prowadzi chyba działalności gospodarczej że nie ma adresu firmy. Po znalezieniu stronki www. okazuje się że jest wszystko ok prawidłowo że stronka działa bardzo fajnie pokazane są filmy i zdjęcia wykrywacza.
Napisano
Hardy - Napisałem, niestety bez skutku, wysłałem e-maila, niestety również. Proszę odpisać mi na e-maila czy można osobiście zobaczyć sprzę, oraz dokonać zakupu ?.
Napisano
Sprzęt, przepraszam za błąd. Stronę macie naprawdę bardzo dobrą. Podoba mi się system składania/rozkładania wykrywacza. Wygląd również elegancki. Jeżeli będzie spisywał się w terenie jak jest opisane to biorę.
  • 6 months later...
Napisano
Ja miałem ten wykrywacz przez rok. Bardzo podobała mi się konstrukcja - można go załadować do większego plecaka. Plus za akumulatory - wytrzymywały dość długo, a producent dodawał ładowarkę samochodową :)) Miałem problemy z dostrojeniem do gruntu (ale można to moja wina). Sprzęt używany wyłącznie na militarkę. Potrafił zaskoczyć zasięgami - np. pokazał F1 na głębokości 3 sztychów szpadla - w miejscu zaśmieconym metalowymi łuskami. Moim zdaniem zdecydowanie na większe rzeczy (nie łuski i drobnica). Pozdr.
Napisano
radek , ja tez miałem problem z dostrojeniem ale przy 10 obrotowym balansie problem znikał na początku wył tak ze chciałem odesłac go do proscana ale teraz wiem ze to sprzet dla zaawansowanych gałkowców :D mnie zadziwia swoimi osiagami , trafiłem nim hełm z ponad 90 cm na niezłym smietniku . plus za dyskryminacje małych pierdułek . minus - nic do nie go nie kupisz;/
Napisano
Co do zasięgów to racja - teraz mam inny wykrywacz bardzo popularnego producenta i jeżeli chodzi o statykę i poszukiwania w lesie to w mojej ocenie HARDY miał większe zasięgi. Sprzedałem go bo spędzam większość czasu na polach szukając drobnicy.
  • 1 month later...
Napisano
Przepraszam że zaśmiecam wątek, ale na dział ogłoszenia mało kto patrzy! Więc tak;
Kupię UŻYWANY wykrywacz HARDY, jak by ktoś chciał się pozbyć to proszę na adres.
iz49k@o2.pl
  • 10 months later...
Napisano
Dobra dziś Hardy przyjechał, wyskoczyłem na 20min. do lasu, mam mały problem z dostrojeniem go do gruntu ale to tylko 20min zabawy więc nie mam jeszcze żądnej opinij.
  • 7 months later...
Napisano
ja mam ten wykrywacz od paru lat, jestem z niego zadowolony. mieszkam w okolicy Ostrołęki jeśli ktoś chcę go przetestować lub ma jakieś pytania to zapraszam. gkruczyk26@onet.eu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie