Skocz do zawartości

Święto Odzyskania Niepodlegości!!! Odkrycia Tominewa i Kocura!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich!!! Dzisiaj razem z Krzyśkiem ,Kocurem i Anią stwierdziliśmy że pójdziemy sprawdzić mój nowy teren. I to był strzał w dziesiątkę!!! Teren okazał sie dziewiczy. Na początku głęboki sygnał!!! I pojawił się przed nami taki oto widok.

Napisano

Było jeszcze sporo innych sygałów, oprócz łusek od mausera , amo do stena, Na koniec wypadu Kocuro trafił to!!!!

Czy ktoś może mi powiedzieć czy to jest znalezisko z epoki i powojenne????

Napisano
Elo!
Gratuluję Shreka, godne pozazdroszczenia :)
Co do tego Krzyża Harcerskiego to zerknij tutaj:
http://allegro.pl/show_item.php?item=71282829
czyli powojenny.
Pozdro
Napisano
Wiem ........ Już mi na giełdzie w Modlinie typy powiedziały ... Była lekka podjarka bo rusznica i lilijka wyszły w rejonie walk powstańczych z udziałem Harcerzy.

pozdrawiam - kocur !
Napisano

Witam wszytkich!!!
Wstawiam fotkę którą znalazłem w necie, tak bym chciałbym aby wygladała po renowacji.Oj będzie sporo pracy, ale nic bardziej nie kręci jak znaleść i zrekonstruować.

Może z waszą pomocą mi się to uda.A teraz do was pytanko?

Po pierwsze jakich kolorów na tej fotce niemcy używali do malowania. Może znacie symbole tych dwóch kolorów???Jeśli tak to prosze o podanie.

Po drugie z jakiego drzewa robione były okadziny do Panzerschreków?? A moze macie orginalne? Jedynie co udało sie zachować to orginalna rękojeść przy mechaniżmie spustowym.

Po trzecie z jakiego materiału był pasek do przenoszenia panzerschreków??? A może ktoś posiada orginalny pasek???

P.S .Jeśli ktoś z was posiada materiały i opisy techniczne to prosze o podanie. Z góry dziękuję wszytkim za pomoc!!!

Pozdrawiam

Napisano
Ten którego kiedyś trafiłem miał standartowy pustynny podkład a na nim zielony kamuflarz położony areografem.Pasek parciany ale nie wytrzymał kontaktu z powietrzem i się rozbił na atomy:)
  • 5 weeks later...
Napisano
Cześć to co sciągnąłęś z netu to nie jest fotka tylko fajny RAYTRAC'E niestety dbałość autora tej pracy o szczegóły pozostawia wiele do życzenia.

Nie wiem czy dobrze widzę ale w Twoim chyba brakuje dźwigni naciągu sprężyny spustowej ?

Pozdrawiam
Glassmine

PS. Właśnie też wpadł mi w ręce kolejny kompletny egzemplarz, niebawem zamieszcze fotki jeszcze przed renowacją bo koło weekendu idzie do piaskowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie