Skocz do zawartości

Ostatni Bastion" - nowa grupa reko !!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kikifas, i tak wasza rekonstrukcja pacyfikacji wioski się nie udała bo nie spaliliście domów i nie rozstrzelaliście cywilów.

Ewolucja? Ja przymierzam się do rekonstrukcji historycznej - zbieram kasę i kupuję dobre kopie (np mundur z Hero) a nie ubieram się w szwajcara etc.
Dopiero gdy będe miał pełny komplet zacznę zabawę. Dlaczego? bo występy z przeróbkami etc to WSTYD!

Jeśli organizujecie spotkania tylko w waszym gronie to nic nie stoi na przeszkodzie by nosić szwajcary i inne badziewia, jednak zauważcie że do profesjonalnych rekonstrukcji nikt nie dopuści żadnego ekonstruktora" który nie dysponuje dobrymi kopiami.
Bo reenacting, co szczególnie podkreślę, to nie zabawa dla każdego!

Jak rekonstruować to tylko profesjonalnie, bo ubieranie się w przeróbki mundurów nędznie imitujące oryginał to tak jak przeróbka syrenki na ferrari. Efekt ten sam, a i tu i tu ludzie będą się śmiać.

Cytat: Swoją drogą jak mamy się bawić? Zbierać grzyby. Na Bzurze też strzelają do Polaków i co ... ktos tego zakazuje."
Strzelanie do wroga na wojnie to normalna rzecz i nikogo nie dziwi. Bawcie" się prowadząc bitwy np z armią czerwoną, Amerykanami, bo pacyfikacja wiosek i rozstrzeliwywanie niewinnych mieszkańców to już inna sprawa...

Zyczę powodzenia" w dalszej ekonstrukcji".

Rekonstrukcja niemiecka to drażliwy temat i trzeba podchodzić do neigo bardzo ostrożnie bo i tak ludzie są w większości negatywnie ustosunkowani do tej kwestii.

Niestety, przez ludzi takich jak grupa ostatni bastion" traci całe PROFESJONALNE i szanowane środowisko...

Wziąłem i poprawiłem wiec to nie kradzierz powiedział złodziej...

Jeśli jesteśmy już przy porównaniach motoryzacyjnych to niech szanowny kikifas ukradnie sąsiadowi samochód, a potem doda mu spojlery, alufelgi i układ car audio a potem powie Policji: nie ukradłem bo mój samochód jest lepszy niż ten co zginął sąsiadowi.

Więcej niż połowa rekonstruktorów nosi szwajcary drogi kolego Horscie.
A swoją drogą z naszym umundurowaniem nie jest az tak zle.
A tobie życzę szybkiego wygrania w totolotka celem uzupełnienia wyposażenia i zakupu munduru.

Szanowny kikifasie, chyba jasno się wyraziłem że reenacting to zabawa dla nielicznych, tych których stać na dobry mundur i wyposażenie.
N i e m o ż n a nazwać rekonstruktorem kogoś kto nosi szwajcara!

Jeśli chodzi o mnie... pieniądze i sprzęt zbieram już rok i mam praktycznie cały komplet, brakuje mi tylko szczegółów takich jak manierka czy menażka.

Panowie! Ludzie odpuśćcie, nie wolno w taki sposób prowadzić dyskusji! Czy nie zauważyliście na zdjęciach, że w tej zabawie uczestniczą ludzie upośledzeni i nie wolno się z nich bezkarnie naigrawać. Mają pewnie teren w ramach jakiejś współpracy z ośrodkiem rechbilitacji i niech się bawią, już zrozumieli że pacyfikacja to był zły pomysł. Przyjrzyjcie się tylko, że na wasze uszczypliwości, jedyną odpowiedzią jest kompletne zacietrzewienie, naiwność, megalomania, brak argumentacji i jakaś straszna buńczuczność. Co, Jeszcze tego nie zauważyliscie? Nie dokopujcie tym nieszczęśnikom, to źle świadczy o mentalności Polaków.

1. Jeden z was mojemu znajomemu ukradł regulamin ze strony.
2. Inny oczerniał na forum allegro ludzie których szanuję.
3. Cała wasza grupa swoją działanościa pacyfikacyjno-kłusowniczą" daje złe świadectwo o niemieckiej rekonstrukcji w tym kraju.

Masz 3 przykłady. Mało?

Wy robicie wiele złego naszemu środowisku poprzez niszczenie dobrego wizerunku rekonstrukcji niemieckiej odtwarzając pacyfikację wsi.

Czy zauwazyliście że NIKT was nie popiera, a za to WSZYSCY po was tutaj jeżdżą? Chyba coś to powoduje, nie?

Nieważne czy jeździ jedna osoba, pięć czy sto. Ważne jest że nikt nie stoi w waszej obronie... no cóż, coś to znaczy.

Co do mundurów to pokażcie co nosicie pod panterkami.
Jeden z was, ten w (szwedzkim) płaszczu ma nieciekawe szelki - połączenie austriackich z BGS, porażka. Czeskich nie mógł kupić?
Okulary ma dosłownie komiczne...

Kolejny ma polską panterkę i spodnie zwiadowców z lat 50, noszenie tego to zbrodnia jako że są to okazy kolekcjonerskie! A że oryginału to nie przypomina i wygląda przypałowo to już nie wspominam.

Skoro was nie stać na poprawne łopatki, to w tych polskich trzonki byście chociaż zmienili na proste. I paski przy kolbach tandetne macie. Wymieniać dalej czy starczy?

Co to w ogóle ma być? CYRK?

Dyskusja burzliwa, aż musiałem obejrzeć zdjęcia rzeczonej grupy.......... Hmm...... no co tu powiedzieć? T może zapytam: Czy ci dwaj dżentelmeni w polskich rogatywkach to też grenadierzy Feldernhalle? Szczególnie urzekł mnie ten w ...... no własnie w czym, w ubraniu cywilnym z początków XXI wieku, co mu wystaje granat z kieszni, czyżby zachowły się w lasach jakieś oddziały Wehrwolfu (sądząc po komitywie z Wami, nie mogą to być odziały np. Pomorskiego Gryfa)? Zamieściliście to pod tytułem foty z rekonstrukcji, więc na miłośc boską, czyżbyście parali się political fiction? Czytałem ostatnio intersującą książkę o zmaganiach Rzeczpospolitej z Zakonem Krzyżackim i udziałem w tym Prusów, może to reko wątków z tej powieści?. Napisy na budynkach w stylu : Wieżyca, rok 1993......... no dbacie o realia.
A teraz z innej beczki, któryś z moich przedmówców wspomnial o robieniu koło pióra grupom niemieckim takimi zabawami w np. pacyfikacje wsi. Panowie...... to już na prawde będzie przyzwoiciej jeśłi się rozbierzecie i popilnujecie ubrań. Zankomitej większości grup niemieckich chodzi o odtwarzanie historii, barwy i broni, a Panowie wolą bawić się w pacyfikacje. Wybijanie kolbą szyb w chłopskich chatach podnieca?
A trzecia sprawa, to również chętnie usłyszałbym wyjaśnienie, ale rzeczowe na temat ukradzionego ze strony regulaminu. Zmierz sie Panie Kikifasie z probleme, jeśli chcesz żeby uważać Cię za żołnierza. No dobra ukradliście...czas na jakieś zadośćuczynienie, tak byloby sprawiedliwie, jeśli wiesz o czym mówie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie