bodziu000000 Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Napisano 27 Kwiecień 2006 Niemieckie pojazdy i jeńcy polscy.
Gebhardt Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Pojedyncze pociski albo 105 albo 155mm w koszulkach z listewek drewnianych (zeby sie nie turlaly i obijaly :) ).
bodziu000000 Napisano 19 Maj 2006 Autor Napisano 19 Maj 2006 Zdjęcia z ebaya opisane jako zrobione w Polsce w 1939 roku. Może ktoś mi podpowie, co takiego jest na tych zdjęciach, bo mi przypominają jakąś dziwną maskaradę.
ArturSz Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 wszyscy wygladaja na bardzo zadowolonych i te niekiedy dziwaczne ubiory... dziwne. Moze to przebrani w polskie mundury dywersanci po szczesliwym" powrocie?
Gebhardt Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 10.52 to chyba przodek od kuchni polowej, ale jakiej?Seria Bodzia na zywo mi przypomina inne zdjecie zolnierzy WP niemieckiego pochodzenia/volksdeutch'ow paradujacych jeszcze w polskich mundurach przed wstapieniem do Wehrmachtu.
Q3N Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Witam panowie moze ma ktoś fotki z sycowa albo okolic. syców-Gross Wartenberg.
THOMEKK Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 A mi to wygląda na żołnierzy Wehrmachtu, którzy zrobili sobie imprezę" czyli przebrali się w polskie mundury, założyli czapki i hełmy (bez ładu i składu, bo niby czego sie po nich spodziewać) i zrobili sobie tzw. paradę, żeby wysmiać naszych (czytaj: II Rzeczpospolitą). Pewnie chłopaczki mieli trochę luzu, kiełbasy wcześniej trochę pojedli, wódki gdzieniegdzie się napili po kryjomu więc nadszedł im czas na zabawy...Szkoda, że w pobliżu nie było wtedy naszych... kilku snajperów zdjęło by im te wesołe buzie, gdyby kilku z nich leżało we własnej krwi na tej dróżce;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.