Gość Napisano 9 Maj 2003 Share Napisano 9 Maj 2003 Cześć!!!Ma ktoś może współcześnie zrobione zdjęcia jakichś okopów bo aż wstyd powiedzieć ale nie wiem jak rozróznić zwykły nieużywany już rów od okopu a może ktoś mi podpowie gdzie o tym przeczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 tak to ten sam lasek ,wywalony skład amunicji"tylko ostrożnie bo pilnują i nie bardzo patrza na ludzi z piszczałkami COŚ tam znalazłem ciekawego i obecnie drązę ten temat oczywiście nie mam na myśli nic wybuchowego,jak coś wiesz to podziel sie na priva,ja tam lukam co sobota ,cały dzień ,początek lasku strona prawa jadąc od kalisza napisz pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Dzięki wam dowiedziałem sie jak to wyglada i znalazlem!!!!! jak zrobie zdjecia to pokaże ,okazało sie także że przez przypadek natknąłem sie na zasypany schron ale nie kilkadziesiąt a dwa metry od linii okopów ,gadałem z jednym dziadkiem to powiedział krótko w tej górce coś jest ale lepiej nie otwierać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Pewnie strażnik Wehrwolfu ;-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 10 Maj 2003 Share Napisano 10 Maj 2003 dodatkowo za linią okopów (kilkadziesiąt i wecej metrów) kwadratowe, prostokątne stanowiska różnej wielkości (ziemianki, magazyny, stanowiska na działo, możdzierze itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Bursztynowa Komnata? :-)Jak juz sie do tego dostaniesz podziel sie spostrzezeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 Frozzer: gdzie to dokładnie w okolocy Brzezin sa takie okopy ? Kopałem tam troche ale kiepsko ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 bolas, brzeziny to dzielnica olsztyna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 13 Maj 2003 Share Napisano 13 Maj 2003 No a Brzeziny to spore miasteczko na wschód od Łodzi ... sporo sie tam działo w okolicy w 1 ws i we wrzesniu a takze pewnie w czasie wojny i pod jej koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2003 Share Napisano 13 Maj 2003 To moje to nie Brzeziny tylko mały las bez nazwy niedaleko Kalisza swoja drogą to niezłe Eldorado dla poszukiwaczy piszczałka piszczy non stop,jeżeli ktoś lubi odłamki to powiem że leża na powierzchni łuski to samo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 17 Maj 2003 Share Napisano 17 Maj 2003 a konkretnie gdzie koło kalisza ? mozesz powiedziec cos wiecej albo wyslij cos na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maj 2003 Share Napisano 9 Maj 2003 Cześć!!!Ma ktoś może współcześnie zrobione zdjęcia jakichś okopów bo aż wstyd powiedzieć ale nie wiem jak rozróznić zwykły nieużywany już rów od okopu a może ktoś mi podpowie gdzie o tym przeczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 9 Maj 2003 Share Napisano 9 Maj 2003 co prawda robione w zime, ale troche widac, zwracaj uwage na zagiecia okopu (ksztalt zygzaka :)) jak i na odnogi, polaczenia z innymi, wypustki na stanowiska mg itepe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maj 2003 Share Napisano 9 Maj 2003 Dzięki bardzo fajne zdjęcie za wiele nie widać ale fajnie że mi powiedziałeś jak to mniej więcej wygląda bo ja szukałem sam za bardzo nie wiedzac czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
Ma ktoś może współcześnie zrobione zdjęcia jakichś okopów bo aż wstyd powiedzieć ale nie wiem jak rozróznić zwykły nieużywany już rów od okopu a może ktoś mi podpowie gdzie o tym przeczytać?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.