lain Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 ogolne pytanie co do każdego zdjęcia.z jakiego matriału te sztućce?czy są przedwojenne?co to za inicjały na nich?
lain Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 troche mi nie wyszło.ale na tej sygnaturze a jest bardzo mała jest napisane krupp i po srodku jest niedzwiedz.widział juz ktos gdzies to?
lain Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 tu coś po rosyjsku.czy 40 to może być rok?czy ktoś może mi cyrylice rzszyfrowac?
lain Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 nom.a to nie wiem do czego?wydaje mi się że husteczki w tym trzymali?Bcia Seydel i Ska.
lain Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 i ostatnie...czekam na jakiekolwiek sugestie!!!
lain Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 a i ostatnie pytanie.mam tego na kilogramy(no może troche przesadzam ale dość dużo:) jakakolwiek wycena też mi pomoze.pozdrawiam.
dp123 Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 jeśli to jest srebro lub posrebrzane to nie przesadzaj z tym kwaskiem bo ci zeżre szkliwo srebra
dp123 Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 jeśli to jest srebro lub posrebrzane to nie przesadzaj z tym kwaskiem bo ci zeżre szkliwo srebra
grba Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Dzisiaj mam dzień cepa. To zupełnie inny Krupp. Firma Berndorf art. Krupp istnieje do dzisiaj, nazywa się Berndorf AG", ma siedzibę w Berndorf k. Wiednia i produkuje instalacje ze stali nierdzewnej.http://www.berndorf.at/kontakt.html
paul Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Witam! Kiedyś założyłem wątek o łyżkach znajdowanych na polach bitew i tam m.in. wstawiłem zdjęcie łyżki z takim samym misiem", wokół którego umieszczony był napis -Berndorf art. Krupp. Niestety wątek przekształcił się w nieinteresującą mnie dysputę na temat herbów. Temat wątku :Łyżki i łuski, forum - nasze odkrycia. Pozdrawiam !!
grba Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Кольчугино - Kolczugino miasto między Moskwą a Włodzimierzem znane z przemysłu odlewniczego i metalowego. Znane jest w Rosji z produkcji naczyń i sztućców nierdzewnych; to taka rosyjska Drzewica z rosyjskim Gerlachem. Krupp opatentował produkcję stali nierdzewnej w 1911 (?).Łyżka mogła zostać wyprodukowana już w Rosji Sowieckiej, która wbrew propagandowej wrzawie robiła dobre interesy z Kruppami. Firma Fryderyk Alfred Krupp z wdzięczności Leninowi za wyjątkowo udane transakcje z władzą radziecką (handel armatami) zbudowała pomnik wodzowi rosyjskiej władzy na via Krupp na wyspie Capri.
grba Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Patent Kruppa z 1912Stähle mit hoher Widerstandskraft gegen Korrosion" im Jahr 1912 durch die Firma Fried. Krupp AG in Essen.
lain Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 kupione za słonine (dosłownie).stąd kilogramy że ktoś już nie miał czego tym jeść.narazie staram się czyścić i kompletować zestawy.wydaje mi się że to srebro...dziękuje wszystkim za odpowiedzi!!w środku tego misia dokładnie:Berndorf art. Krupp.
lain Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 no własnie tego nie wiem.narazie kilka sztuk pływa w kwasku cytrynowym,zobacze co z tego bedzie rano.
Boruta Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Przedwojenne i starsze. Skąd te kilogramy???Pozdrawiam
Pytanie
lain
ogolne pytanie co do każdego zdjęcia.z jakiego matriału te sztućce?czy są przedwojenne?co to za inicjały na nich?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.