Witam. Dzisiaj mam do
ozszyfrowania" dziwną saperkę.Nabyłem ją ostatnimi czasy na jednej z giełd staroci.Mam pytanie do znawców temtu co to za saperka i w jakich latach była używana oraz przez kogo?Dłógość w całości to 65,5cm;szerokość to 15,5cm;natomiast dłógość trzonka do części metalowej to 33,5cm.Na części metalowej bicie w postaci koła a w nnim dwie litery SA nakładające się na siebie oraz cyfra 34 pod nimi.Żadnych więcej bić nie ujawniłem a wyczyściłem już ją.Niestety przed zrobieniem zdięć. Czekam na wszelkie sugestie w tym temacie. Pozdrawiam. Paweł
Pytanie
pawel_breslau
Witam.
Dzisiaj mam do ozszyfrowania" dziwną saperkę.Nabyłem ją ostatnimi czasy na jednej z giełd staroci.Mam pytanie do znawców temtu co to za saperka i w jakich latach była używana oraz przez kogo?Dłógość w całości to 65,5cm;szerokość to 15,5cm;natomiast dłógość trzonka do części metalowej to 33,5cm.Na części metalowej bicie w postaci koła a w nnim dwie litery SA nakładające się na siebie oraz cyfra 34 pod nimi.Żadnych więcej bić nie ujawniłem a wyczyściłem już ją.Niestety przed zrobieniem zdięć.
Czekam na wszelkie sugestie w tym temacie.
Pozdrawiam.
Paweł
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.