danila2 Napisano 11 Październik 2005 Autor Napisano 11 Październik 2005 Witam mam pytanie może już było ale nie moge znaleźć. Czy jest jakaś możliwość legalnie chodzić z wykrywką i szukać na polach w lasach gdziekolwiek. Czy potrzebne są jakieś zezwolenia jeśli tak to od kogo. Z góry dziękuje
Grzesio Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 Art. 36. 1. Pozwolenia wojewódzkiego konserwatora zabytków wymaga:(...)12) poszukiwanie ukrytych lub porzuconych zabytków ruchomych, w tym zabytków archeologicznych, przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania.PzdrGrzesiu
waldefryk Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Niestety zgadzam sie ze swoim poprzednikiem , lecz za kilka lat czas zrobi swoje i nie bedzie juz czego szukać
Grzebiuszka Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 A jeżeli ja nie szukam zabytków ruchomych i archeologicznych to chyba mogę chodzić z wykrywaczem?
Horst Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Chodzić możesz... powiedz że np szukasz kluczy ;dPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.