norbert lat 13 Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 No wlaśnie ten pistoel armata to prawie ze legenda...co wy o nim sądzicie moze macie z nim doswiadczenia :PPS mile widziane fotki i schemaciki takze replik asg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Hm kopyto niezłe - ale nie wiem czy post odpowiada duchowi naszego forum . Nie sądzę żeby ktoś go wykopał - a jeśli chodzi o łuski to tylko na strzelnicach ;)pozdrawiam - kocur ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 heha poco ci un?rece ci pourywa i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 trzymalem go w łapie...powiem tak prezetuje sie i robi wrazenie.ale jako bron wg mnie i innych osob.jest to bron zupelnie nieporeczna.po pierwsze zabija go masa.nie nadaje sie praktycznie do noszenia w kaburze przy spodniach.bardziej na szelkach ale po jakims czasie pewnie zaczynaja bolec plecy od tego kawalka stali.no a przy pasku to ciezko aby nie spadaly spodnie heheh;)mimo opini odnioslem wrazenie ze zamek chodzi plynnie przy przeladowywaniu.tz chodzi mi o suche" przeladowywanie.w dloni trzyma sie pewnie choiciaz powiem szczerze ze bal bym sie z niego strzelac ogolnie chodzi mi o stawy lokciowe.ogolnie fajna zabawka" do kolekcji maniakow wspolczesnej broni.ale czy sprawdza sie w praktyce...tego nie wiem.ja tam jestem zakochany w H&K p8pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 kocur w polsce maksymalny dopuszczlny kaliber to 45. auto (chyba 11mm) czy jakos tak i slyszalem ze deserta w polsce legalnie posiadac nie mozna(chodzi mi o wariant na potezniejsza amunicje) :)a co do repliki asg , strzelal z niego moze ktos?? Chodzi mi glownie o wrazenia zwaizane z hard kickem :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 a do slabszej wersji dopuszczalnej w polsce sa chyba naboje 375.Magnum :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 A i jeszcze co do tej repliki asg to chodzi mi glownie o replike TM chociarz opinia o SIIS tez nie pogardze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 norbert lat 13 mylisz sie:) mozna posiadac legalnie.gdy wlasnie ogladalem tamtego to bylo to na strzelnicy w wawie.i to byla sztuka jakiegos kolesia kolekcjonera.chyba nawet wlasciciel tej strzelnicy.jezeli dowiem sie dokladnie adresu to podam.ale to bylo niedaleko jakiegos osrodka sportowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 moze obok warszawianki???? a legalnie posiadac go nie mozna (powtarzam chodzi mi o naboj najsilniejszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Najwiekszy kaliber to 50.Action Express czyli 12.7 mm ale to juz raczej pistolet mysliwski albo urwiłapka :)Ja bym z tego sie bał strzelac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grove3 Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 WitamMiałem okazję powalić z DE wersja .357 i robi wrażenie jest to sprzęcik dla chłopa a nie kalafiora , ale jak ktoś szuka wrażeń to polecam tą zabawkę ze zdjęcia S&W też .357 ale pistolecik to praktycznie tylko magazynek .Trzeba go bardzo mocno trzymać za uzdę bo może nadgarstek złamać .A osobiście to dla mnie najlepszą krótką jest CZ 75 CompactMały sprytny celny i męski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Do ochrony osobistej/mienia dopuszczony jest zakres kalibrów od 6.35 do .38 . Do celów kolekcjonerskich dopuszcza się do kalibru .45" włącznie.Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Ustawa o broni nie określa dopuszczalnych kalibrów- co do DestertEagla to wole Para Ordynance bo to prawie Colt 1911 jezeli juz to tylko w wersji oksydowanej bo nie chciałbym budzic wesolości na strzelnicy chodzac ze zlotym lub srebrnym kopytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Za to określa je Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie rodzajów szczególnie niebezpiecznych broni i amunicji oraz rodzajów broni odpowiadającej celom, w których może być wydane pozwolenie na broń."Jest tak, jak podałem.Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.