Skocz do zawartości

DESERT EAGLE

norbert lat 13

Rekomendowane odpowiedzi

trzymalem go w łapie...
powiem tak prezetuje sie i robi wrazenie.
ale jako bron wg mnie i innych osob.jest to bron zupelnie nieporeczna.
po pierwsze zabija go masa.nie nadaje sie praktycznie do noszenia w kaburze przy spodniach.bardziej na szelkach ale po jakims czasie pewnie zaczynaja bolec plecy od tego kawalka stali.no a przy pasku to ciezko aby nie spadaly spodnie heheh;)
mimo opini odnioslem wrazenie ze zamek chodzi plynnie przy przeladowywaniu.tz chodzi mi o suche" przeladowywanie.
w dloni trzyma sie pewnie choiciaz powiem szczerze ze bal bym sie z niego strzelac ogolnie chodzi mi o stawy lokciowe.
ogolnie fajna zabawka" do kolekcji maniakow wspolczesnej broni.ale czy sprawdza sie w praktyce...tego nie wiem.
ja tam jestem zakochany w H&K p8
pozdro

kocur w polsce maksymalny dopuszczlny kaliber to 45. auto (chyba 11mm) czy jakos tak i slyszalem ze deserta w polsce legalnie posiadac nie mozna(chodzi mi o wariant na potezniejsza amunicje) :)

a co do repliki asg , strzelal z niego moze ktos?? Chodzi mi glownie o wrazenia zwaizane z hard kickem :)

pzdr

norbert lat 13 mylisz sie:) mozna posiadac legalnie.
gdy wlasnie ogladalem tamtego to bylo to na strzelnicy w wawie.i to byla sztuka jakiegos kolesia kolekcjonera.chyba nawet wlasciciel tej strzelnicy.
jezeli dowiem sie dokladnie adresu to podam.ale to bylo niedaleko jakiegos osrodka sportowego.

• 2 months later...

Witam
Miałem okazję powalić z DE wersja .357 i robi wrażenie jest to sprzęcik dla chłopa a nie kalafiora , ale jak ktoś szuka wrażeń to polecam tą zabawkę ze zdjęcia S&W też .357 ale pistolecik to praktycznie tylko magazynek .
Trzeba go bardzo mocno trzymać za uzdę bo może nadgarstek złamać .

A osobiście to dla mnie najlepszą krótką jest CZ 75 Compact
Mały sprytny celny i męski .

Za to określa je
Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie rodzajów szczególnie niebezpiecznych broni i amunicji oraz rodzajów broni odpowiadającej celom, w których może być wydane pozwolenie na broń."
Jest tak, jak podałem.

Ironrat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie