Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o pomoc w identyfikacji!! Nóz do koper??

Saper.17

Pytanie

Napisano

Witam tak jak w temacie kupel przyniózł mi dzisiaj takie coś mówił że znalazł to jakiś czas temu jak remontował dach. Co to moze byc wydaje mi sie ze jest to noż do koper.
Dlugosc 34cm . Prosze o pomoc z góry dzieki
Pozdr
Saper

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam tu mam troszke leprze zdjęcie tej głowy, wydaje mi się że jest to jakiś święty bo ma aureole nad głową, a ten krzyz moze być słowacki. Niewiem czy to prada kumpel mi mówił ze krzyż protestancki tak wygląda.
Pozdro
Saper

Napisano
Wg mnie to raczej krzyż prawosławny, a wizerunek przedstawia świętego od jakiś modzianków czy młodo zeszłego z tego śiwata, a może jakąś kobietę. Motyw podwójnego krzyża występuje nie tylko na Słowacji, ale też na Węgrzech. Ponadto w odłamie protestanckim chrześcijaństwa nie ma, że tak powiem kultu świętych w tak szerokim znaczeniu jak u rzym.-katolików. Może się mylę to niech ktoś to sprostuje.

pzdr woyta
Napisano
Dzieki woyta:)Dziwilem sie dlaczego mi na maila przychodzily ofrty kupna tego nożyka do kopert:) teraz juz wiem dzieki tobie jak mozesz to podaj mi na mail adres tej stronki.
Pozdro
Saper
Napisano

Witam tak jak w temacie kupel przyniózł mi dzisiaj takie coś mówił że znalazł to jakiś czas temu jak remontował dach. Co to moze byc wydaje mi sie ze jest to noż do koper.
Dlugosc 34cm . Prosze o pomoc z góry dzieki
Pozdr
Saper

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie