Saper.17 Napisano 4 Październik 2005 Autor Napisano 4 Październik 2005 Witam tak jak w temacie kupel przyniózł mi dzisiaj takie coś mówił że znalazł to jakiś czas temu jak remontował dach. Co to moze byc wydaje mi sie ze jest to noż do koper.Dlugosc 34cm . Prosze o pomoc z góry dziekiPozdrSaper
woyta Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 No i chyba najważniejsze za taką małą srebrną cukiernicę życzą sobie cenę wywoławczę 150 Euro :))pzdr woyta
mietek Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Sprobuj lepiej zidentyfikowac co to za glowa.Podwojny krzyz to chyba Slowacki.
Saper.17 Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 Witam tu mam troszke leprze zdjęcie tej głowy, wydaje mi się że jest to jakiś święty bo ma aureole nad głową, a ten krzyz moze być słowacki. Niewiem czy to prada kumpel mi mówił ze krzyż protestancki tak wygląda.PozdroSaper
woyta Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Wg mnie to raczej krzyż prawosławny, a wizerunek przedstawia świętego od jakiś modzianków czy młodo zeszłego z tego śiwata, a może jakąś kobietę. Motyw podwójnego krzyża występuje nie tylko na Słowacji, ale też na Węgrzech. Ponadto w odłamie protestanckim chrześcijaństwa nie ma, że tak powiem kultu świętych w tak szerokim znaczeniu jak u rzym.-katolików. Może się mylę to niech ktoś to sprostuje. pzdr woyta
Saper.17 Napisano 6 Październik 2005 Autor Napisano 6 Październik 2005 Dzieki woyta:)Dziwilem sie dlaczego mi na maila przychodzily ofrty kupna tego nożyka do kopert:) teraz juz wiem dzieki tobie jak mozesz to podaj mi na mail adres tej stronki.PozdroSaper
Saper.17 Napisano 4 Październik 2005 Autor Napisano 4 Październik 2005 Witam tak jak w temacie kupel przyniózł mi dzisiaj takie coś mówił że znalazł to jakiś czas temu jak remontował dach. Co to moze byc wydaje mi sie ze jest to noż do koper.Dlugosc 34cm . Prosze o pomoc z góry dziekiPozdrSaper
Saper.17 Napisano 4 Październik 2005 Autor Napisano 4 Październik 2005 Druga fotka jest napis na niej A.Villien.
Pytanie
Saper.17
Witam tak jak w temacie kupel przyniózł mi dzisiaj takie coś mówił że znalazł to jakiś czas temu jak remontował dach. Co to moze byc wydaje mi sie ze jest to noż do koper.
Dlugosc 34cm . Prosze o pomoc z góry dzieki
Pozdr
Saper
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.