Skocz do zawartości

Sprawa Bociana - zakaz podawania adresów internetowych

YoWheris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jazlowiak - i dokladnie o to chodzi co napisales :) - trzeba zalozyc wlasny serwis aby zobaczyc jak to jest z prowadzeniem forum, umieszczaniem informacji, oplatami itp. Bocian ma robote i tylko nalezy sie cieszyc, ze dobrze ja wykonuje.

Faktem jest, ze nie zgadzam sie z Bocianem w wielu poruszonych w tym poscie kwestiach. Jezeli O. chce zarabiac na reklamach w gazecie, a nie na darmowym umieszczaniu ich na forum, powinno zlikwidowac dzial Ogloszenia/Komercyjne, a takze wprowadzic kontrole dodawanych linkow aby nie przewijaly sie tam linki komercyjne :). Stopka fajna sprawa i uwazam, ze sluzy wlasnie promocji osoby piszacej.

Wiecej moze innym razem.

kruku
(tutaj byla stopka ...)
Napisano
Nie biorę udziału w tego rodzaju dyskusjach, ale może wyrażę swoje zdanie.

Kudi: ja tam nic do Ciebie nie mam, ale uważam, że zagrywki tego typu są niepotrzebne:
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=118339#118530

Drugi przykład (w wykonaniu zeliga): http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=174458#174492

Jaki jest sens prowokowania jałowych dyskusji i zabawa nickami? Wydaje mi się, że akurat to forum zupełnie dobrze się ma bez buzzmarketingu.
Piszesz: o dzięki takim >prowokatorom< forum zawiera ogromną ilość informacji". Zauważyłeś jakiego rodzaju są te informacje? Głównie dziecinne popisy i przekomarzanki.

Do wszystkich:

Zasługą Bociana jest to, że forum jest czytelne i proste, myślę, że stąd się bierze jego popularność - jak widać wielu użytkownikom ten kształt odpowiada. Jakoś nie mogę się przekonać do for, w których post składający się z paru słów jest zawsze ozdobiony tą samą fotką użytkownika, jego złotą myślą", stadem emotikonek i nie wiadomo czym jeszcze.

Wymienię niektóre korzyści, które dała mi obecność tutaj:

1. Nawiązałem sporo wartościowych znajomości.
2. Uzyskałem dostęp do kilku tysięcy zdjęć nigdzie nie publikowanych (polski sprzęt pancerny).
3. Kontaktowałem ludzi z forum z kolekcjonerami, którzy tu nie zaglądają. Dzięki temu kilka zabytkowych sprzętów będzie miało większy stopien oryginalności.
4. W sposób łatwy i przyjemny poszerzyłem swoją wiedzę historyczną.
5. itd. itp.

Prawdę mówiąc, nie rozumiem tego larum podnoszonego z powodu ograniczeń (a właściwie zarządzeń porządkowych) wprowadzonych przez Bociana. W żaden sposób nie przeszkadzają mi one w funkcjonowaniu i korzystaniu z forum.

Pozdrowienia

pająk
Napisano
Hmmmm kolego jak widać zdania są podzielone. Rzeczywiście te forum jest fajne i pełne humoru. Nie podoba mi się to ograniczenie. Proponuję wprowadzić ograniczenie wiekowe. Np. od lat 18. To bardziej podniesie poziom postów.:-{.
Bez urazy Bocian.
Adam
Napisano
Zelig, sugerujesz mi ie wychylać się" :) ? A ja lubię mieć swoje zdanie :) I z góry uprzedzam, że nie będę prowadził z Tobą na ten temat polemiki.

Zresztą po ilości postów widać, że to forum odpowiada zarówno Tobie jak i mnie. I jak na razie nic nam nie przeszkadza spokojnie obok siebie egzystować.

Po prostu dziwię się: ilekroć Bocian wprowadza jakieś modyfikacje porządkowe (do czego - jako moderator - ma przecież prawo), zaraz podnosi się awantura i wyrastają wydumane problemy.

3maj się

pająk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie