sirpavlo Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 Dzięki za odpowiedzi zastanawiam się tylko nad jednym skoro to tylko kwestia ustawień dyskryminacji i gruntu to dlaczego tylu użytkowników solarisa ma problemy z ustawieniami ?
krecix Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 To proste - kazdy wykrywacz jest nieco inny. Nie da sie zachowac tych samych parametrow przy produkcji na wpół- garazowej. Zachodni producenci zamawiaja cale serie elementow elektronicznych o takich a takich parametrach - co w duzej mierze gwarantuje zachowanie tych samych parametrow w wyprodukowanych wykrywaczach.
nikt Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 To proste - każdy użytkownik jest inny i miejsce poszukiwań także jest inne. W niektórym skład gleby i sposób korozji powoduje że gwożdzie dają sygnał, w innym nie ma tego problemu. Jeden uzytkownik zbagatelizuje problem , inny rozpisze się na forum. Co do procedur - zawsze zamawiam te same elementy , płytki montowane są w dużej firmie w Gdańsku ,a cewki nawijane także w specjalizowanej firmie. W ten sposób powtarzalność produkcji jest taka jak w dużych" firmach. W Polsce jeśli tylko się chce to można zrobić dobry wykrywacz. Wbrew twierdzeniom tych co mają interes aby sprzedawał się sprzęt zachodni.
krecix Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Chcac nie chcac potwierdziles moje slowa.zamawiasz te same elementy" jednak nie sa z tych samych partii - ciekaw jestem czy kiedykolwiek przeprowadzales pomiary tolerancji stosowanych przez siebie elementow.Dziwne jest to ze uzytkownicy zachodnich marek nie narzekaja na problemy z poleconymi przez innych userow nastawami - na tych samych nastawach zachowuja sie tak samops. dla informacji nie handluje zadnym sprzetem
nikt Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Elementy majace wpływ na jakość pracy wykrywacza mają tolerancję 1 % ( czyli najwyższą stosowaną w elektronice ) Pomiary układów scalonych robię kupując każdą partię elementów .Z kilkuset układów czasem jeden może dwa idą do kosza".Do polskich wykrywaczy po prostu przykleiła się " nalepka złej jakości i skandalicznie niskiego poziomu projektów. Jeśli jesteś zwykłym niezależnym użytkownikiem to musisz chyba zauważyć postęp w kolejnych konstrukcjach moich wykrywaczy, a zobaczysz kolejne.....PS' ps. dla informacji nie handluje zadnym sprzetem" - niestety na forum każdy moze tak napisać. Ja dla informacji czytelników forum mam małego różowego żywego słonia... Kto chce niech wierzy.
krecix Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Niestety takie sa realia rynku - bez wzgledu na to jaka ma genialna elektronike to i tak rzuca sie w oczy wyglad wykrywacza.Jedynym polskim wykrywaczem godnym uwagi jest MetaMax za profesjonalne wykonanie - niestety do reszty polskich produktow wyglada jak prace dyplomowe absolwentow technikum elektronicznego (obrzydliwe obudowy z marnego plastyku...). ps. o moim handlowaniu" napisalem prawde - a to czy we wszystkich piszacych nieprzychylne slowa widzisz ZŁEGO HANDLARZA robiącego złą reklame to juz twoja sprawa... /takie podejscie moze byc w przyszlosci przyczyna ostrych zaburzen psychicznych/
nikt Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 W tej wypowiedzi akurat masz rację. Postaram sie aby następne wykrywacze wyglądały porządniej . Skoro chwalisz choć jeden polski wykrywacz to handlarzem chyba nie jesteś :) pozdrawiam . nikt czyli RUTUS.
sirpavlo Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Krecix napisał Niestety takie sa realia rynku - bez względu na to jaka ma (genialna elektronikę) to i tak rzuca Sie w oczy wygląd wykrywacza.Bez przesady mi nie podoba się obudowa mojego kompa ale bebechy są okej . Nie chce płacić dodatkowo za ergonomiczne opakowanie, interesują mnie tylko osiągi danego sprzętu. Nie jesteś handlarzem i na pewno nie jesteś też użytkownikiem solarisa , ale jesteś na nie bo są lepsze wykrywacze zachodnich firm, które istnieją na rynku od dawna i mają już wyrobioną renomę co przekłada się na cenne tych wykrawaczy . A problemy z nimi są podobne jak z solarisem.PS : Nie szukam wrogów tylko ludzi z którymi można podyskutować.
krecix Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 sirpavlo - pochodz troche z wykrywaczem z renomą" szczegolnie tych drogich" kupowanych wg ciebie dla szpanu", a szybko zmienisz swoje zdanie.Wspomniane przec Ciebie marki nie posiadaja renomy za to ile kosztuja.. tylko za ilosc ułatwiajacych poszukiwania rozwiazan technicznych chronionych patentami, przeklada to sie na cene wykrywacza.A kogos kto kupowalby sprzet za iles tysiecy tylko poto by nim szpanowac nazwalbym po prostu glupcem...
wicja1 Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Sirpavlo-nie przesadzaj.Wykrywacz,tak jak większość innych przedmiotów,kupuje się oczami.I szczerze wątpię czy kupiłbyś wykrywacz z zasięgiem 50 cm na monetę,zrobiony z listewki,pudełka po tampaxach i wieszaka :)Mojej najlepszej z żon,niemającej zupełnie pojęcia o wykrywkach,najbardziej podoba się EX II.I pewnie coś w tym jest ;)Pozdrawiam,wicja1.
sirpavlo Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Dziwne nic nie wspomniałem o kupowaniu sprzętu „ dla szpanu” .Zgadzam się z tobą w kwestii ,wykrywaczy z „renomą” są lepsze ale trzy razy droższe :(
sirpavlo Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Tak szczerze to kupił bym takie cacko, dla samej elektroniki ale w przyzwoitej cenie.Dla mojej połowy podobają się czerwone samochody i nie wiem czy coś w tym jest :o)POZDRAWIAM
VanWorden Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Witam!Muszę przyznać że miałem ostatnio w terenie kogoś z Solarisem i byłem dość pozytywnie zaskoczony. Zwłaszcza stosunkiem ceny do jakości. Jeśli polskie wykrywacze idą w tę stronę to można być chyba dobrej myśli..PozdrawiamVW
dominss Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 Tak obserwuje ten temat i pytanie do wicja1.....Ile Ty masz żon:):) Napisałeś Mojej najlepszej z żon" :):)No kolego jak masz więcej jak jedną to Ci zazdroszczę:):):)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.