Skocz do zawartości

b ez komentarza

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
o choroba! Mam rurę w odkurzaczu. Jezu! Już po mnie :-(((
Lecę do lasu go zakopać.
A jakby jeszcze ciąg w nim odwrócić to może być roń rakietowa" albo nawet myśliwiec.
Napisano
No rozbawiło mnie to, ale teraz na poważnie.
Poczekajcie na nowego ministra sprawiedliwości" (póki co w ..."). Prokurator z bajki nr. 1 wyleci na zbity psyk w imię zasady, że głupi urzędnik to zbędny urzędnik.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 16:04 28-09-2005
Napisano
buuchachachachacha
Jak miałem 5 lat to też miałem korkowca - czyli juz w tak młodym wieku byłem przestępcą, dobrze że go komuś wydałem a nie sprzedałem bo stal bym się w dodatku handlarzem bronia :))))
zaczynam wątpić w to czy ten kraj kiedykolwiek znormalnieje :/
Napisano
Tak po głębszym namyśle doszedłem do wniosku, że dysponuję bronią chemiczną na szczęście krótkiego zasięgu a po dołączeniu do dyszy wylotu jelita grubego zapalarki służę miotaczem płomieni. Po zastosowaniu małego zbiornika i sprężarki mozna zwiększyć zasięg.
Lecz jest to broń niebezpieczna ze wzgędu na kleksy! :-)
Napisano
Każdy z nas jaby nie patrzyć jest terorystą wyposażonym w broń biologiczną - wystarczy jedno kichnięcie ... Przy nas Osama bin Laden to przedszkole. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Napisano
Dzisiaj mój kolega słusznie zauważył, że nabój od Mosina można włożyć także w d...
Spójrzmy prawdzie w oczy! Wszyscy jesteśmy nie tylko przestępcami, ale i bronią palną! Od 6 miesięcy do 8 lat za posiadanie ..... hahahahahahahahahahahahahahahahaha
Napisano

Panowie dobrze, że chłopcy esortu" nie wszędzie są tacy jak we Wrocławiu bo chyba bym dostał dożywocie za tą ure" kaliber 81 mm ;)

Pozdrawiam
d007

Napisano
Witam

Gandalf ma racje, trzeba glosowac na Korwina Mikke. Pomijajac juz fakt ze ma sensowne poglady na ekonomie to chyba jako jedyny jest za swobodnym i nieskrepowanym dostepem do broni.

pozdrawiam
Napisano
Salve Zgryzik,

No coz dzieki za wsparcie, ale jak widzisz Platforma Korwina dostala w pupe - nawet 2% nie dostala poparcia. Mnie sie wydawalo, ze jest nas troche co lata z wykrywaczami, a on i takich popiera. Czyli nie tylko ma normalne poglady jesli chodzi o bron palna ale i o wykopywanie przedmiotow z ziemi... Watpie czy zostanie prezydentem... za malo nas. Ja namowilem dzieczyne, kolege z pracy ale to kropla w morzu. Sugerowalem nawet, aby Odkrywca poprosil o wywiad Korwina i umiescil go na swych lamach. Czy to uczynil????
Tak czy inaczej - ja 09/09/2005 oddam pewnie znowu stracony glos na Korwina i bede mial spokojne sumienie, ze przynajamniej mialem na kogo glosowac i ten kto wygra (poza Korwinem ) nie bedzie moim prezydentem.
Nadal wiec beda sprawy bez komentarza" tak jak i nasz prezydent czy parlament.

Pozdrawiam serdecznie,

Gandalf de Grey

PS. Wiem, ze to polityczny post ale chyba przyznacie racje, ze Korwin jako jedyny wypowiada sie na nurtujace nasz poszukiwaczy tematy...?
Napisano
Korwin przynajmniej jest stanowczy w poglądach, przecież on jako jedyny na początku lat '90 zaprorokował ja RP będzie wyglądała za lat kilkanaście i... tak wygląda,pozdrówka
Napisano
Hłe hłe! A bo to mamy demokrację ino, że jej niektóre elementy są żywcem przeniesione z czasów komuny. Żeby się nie bawić w filozofię powiem krótko. Komuna ( jej eprezentanci"), była zawsze przerażona możliwością czynnej obrony zwykłego obywatela przed jej zawsze sprawiedliwymi i słusznymi działaniami". Paranoja ta niestety została żywcem przeniesiona do III RP przez jej pogrobowców. Zwykły szary Obywatel naszego Państwa ma prawa czysto teoretyczne ponieważ:
1.INTERPRETACJA przepisów prawnych do niego nie należy, jest to dziedzina tzw. OBROŃCÓW".
2.Ma go PRZESTRZEGAĆ, niezależnie od tego czy je rozumie i czy nie zostało stworzone na jego niekorzyść.
Jako ilustracja niech służą nasze afery związane z hłe, hłe - tzw. Przekroczeniem Obrony Koniecznej.
W USA użycie broni niezarejestowanej a więc nielegalnej ( w niektórych stanach), do obrony koniecznej stanowi okoliczność łagodzącą. Sąd najczęściej odstępuje od wymierzania kary za jej POSIADANIE czy brak rejestracji. Nie mówię tutaj o użyciu, gdyż TAM ochrona własnej osoby i mienia, może się odbywać za pomocą DOWOLNYCH środków i NIE występuje pojęcie - przekroczenia obrony koniecznej". Tak więc w Polsce posiadanie bez zezwolenia czegokolwiek co przypomina broń, stanowi zagrożenie stricte dla EGZEKUTORÓW prawa a nie dla łamiących prawo (napastników).
Napisano
Dziwne, że sąd dopuszcza opinię szeregowego policjanta, a nie biegłego z laboratorium kryminalistyki, czy tak jakoś. Po prostu policjant wziął ustwę, przeczytał, zrozumiał jak zrozumiał, porównał i wyprodukował taką kuriozalną opinię.
Napisano
okejos, a czy próbowałeś nadać temat do jakiejś gazetki. Moze szum wokól takich zachowań i polocji i sądów zmusi ich do lepszej pracy??? Wcale nie omieszkałbym dodać, ze sugerowano zachowaniem, iż gratyfikacja mogłaby załatwić sprawę. Trzeba w początowym okresie walki - bo jest to walka - z takimi zachowaniami postępować tak samo. Chć wcale nie ździwiłbym się, gdyby były sugestie iż łapówa rozwiąże problem.

Bo jak wytłumaczyć fakt, że korkowca uznano, ze broń palną. Przecież tym jednym wyrokiem sądu w przeciągu kilku miesięcy można uzbroić całą POLSKĘ i podbić świat. Bylibyśmy narodem-ARMIĄ.
gratulacje dla policji i sądu. uważam, że testy dla nowoprzyjętych do policji powinni również spróbować zdać obecni funkcjonariusze. Tylko co byśmy poczęli gdyby po jednym teście 90% policjantów trzebabyłoby zwolnić bo to zwykłe matoły.
smieszno i straszno zarazem
edeco

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie