pni Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Mam pytanie ponieważ już kilka razy szukałem na terenie domniemanej bitwy i prawie nic nie wyszło, raptem kilka kulek muszkietowych guzik gładki carski z epoki i to wszystko. Może ktoś z kolegów cos trafił?
kocur Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Jeżeli mówisz o Czarnowie za Pomiechówkiem to u umnie wyszedł guzik pruski, sporo ammo mauserowskiej z tępymi czubkami i dużo mega odłamków. Znalazłem też sieć fajnych" okopów nie tkniętych jeszcze szpadlem ale do eksploracji raczej na jesieni - bo teraz tam strazne krzakulce są .Pozdrawiam !
pni Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Dokłdnie chodzi mi o tą miejscowość ale ja szukałem śladów po bitwie napoleońskiej.
kocur Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Za Napoleonem to na łąki do Pomiechówka .... - może ustawimy się na jakieś rozpoznanie ?pzdr
pretender01 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Witam. Sam się tam wybieram od dłuższego czasu i choć mam do Czarnowa rzut beretem to jakoś tak nie udało się do tej pory. Nawet jakaś mapka z rozmieszczeniem oddziałów rosyjskich i francuskich by się znalazła :-) Jeśli nie przeszkadzałoby wam jeszcze towarzystwo to dajcie znać na priv. pretender01@wp.pl . Pozdrawiam - p.
elektrit1 Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 Pod sam brzeg Narwi nie jedź,tam obdywaliśmy ćwiczenia poligonowe,no wiesz-służba z JW 2189 :)Sam wiem ile tam złomu zostawiliśmy :)
cbndm Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 cześć zainteresowanch Czarnowem widzę że nie brakuje sam robiłem kilka podejść i teren samej bitwy można sobie odpuścić ale jest kilka interesujących miejsc gdzie ślady pobytu wojsk rosyjskich i napoleońskich są a ostatnio poza kulkami wyszła 7-emka prawdopodobnie z ładownicy francuskiej wys ok 11cm zainteresowanych tematem wspulnego wypadu proszęo kontakt
pni Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 No właśnie sam teren bitwy to raczej do niczego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.