Skocz do zawartości

Czarnowo

pni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie ponieważ już kilka razy szukałem na terenie domniemanej bitwy i prawie nic nie wyszło, raptem kilka kulek muszkietowych guzik gładki carski z epoki i to wszystko. Może ktoś z kolegów cos trafił?
Napisano
Jeżeli mówisz o Czarnowie za Pomiechówkiem to u umnie wyszedł guzik pruski, sporo ammo mauserowskiej z tępymi czubkami i dużo mega odłamków. Znalazłem też sieć fajnych" okopów nie tkniętych jeszcze szpadlem ale do eksploracji raczej na jesieni - bo teraz tam strazne krzakulce są .

Pozdrawiam !
Napisano
Witam. Sam się tam wybieram od dłuższego czasu i choć mam do Czarnowa rzut beretem to jakoś tak nie udało się do tej pory. Nawet jakaś mapka z rozmieszczeniem oddziałów rosyjskich i francuskich by się znalazła :-) Jeśli nie przeszkadzałoby wam jeszcze towarzystwo to dajcie znać na priv. pretender01@wp.pl . Pozdrawiam - p.
Napisano
cześć zainteresowanch Czarnowem widzę że nie brakuje sam robiłem kilka podejść i teren samej bitwy można sobie odpuścić ale jest kilka interesujących miejsc gdzie ślady pobytu wojsk rosyjskich i napoleońskich są a ostatnio poza kulkami wyszła 7-emka prawdopodobnie z ładownicy francuskiej wys ok 11cm zainteresowanych tematem wspulnego wypadu proszęo kontakt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie