Skocz do zawartości

Glupota mlodzierzy.Wycieczka do Oswiecimia

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kiedy ostatni raz byłem w muzeum KL-Auschwitz-Birkenau dołączono nasze 4 osoby do grupy francuskiej młodzieży. Ubrani byli wg najnowszej mody; ze spodni wystawały im tzw. proce-stringi. Na wszystko co im pokazywano patrzyli obojętnymi oczyma. Jeden z chłopaków po wyjściu z krematorium wyjął z kieszonki batonik i zjadł go ze smakiem... Lubili się popychać, przepychać, poszturchiwać, krzyczeć, pokrzykiwać, śmiać się, rechotać.
Zapytałem przewodniczkę: - co z nimi? Nie mam siły do Francuzów - odpowiedziała - często tak się zachowują.

Na co możemy liczyć? Może za kilka lat kiedy dojrzeją, może zrozumieją choć trochę dzięki wizycie w KL-Auschwitz-Birkenau.
Napisano
Witam. Kilka lat temu byłem w obozie mieliśmy przewodnika podkoniec zwiedzania zaczełem z nim taką luzną rozmowe kiedy się zorientował że troche się znam na tych rzeczach wiecie co mi powiedział jakie najgorsze sa wycieczki młodzieży z jakiego kraju no zgadnijcie.... z Jzraela tak. Powiedział że zachowują się skandalicznie zawsze dali mu odczuć że jako Polak jest wspówiny tych wszystkich zbrodni. Także zawsze stara się nie oprowadzać z tego kraju grup młodzieży poprostu odmawia. Pozdrawiam.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie