Boruta Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 A był taki jeden, zdaje sie Kamiński.Pozdrawiam
grba Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Kiedy ostatni raz byłem w muzeum KL-Auschwitz-Birkenau dołączono nasze 4 osoby do grupy francuskiej młodzieży. Ubrani byli wg najnowszej mody; ze spodni wystawały im tzw. proce-stringi. Na wszystko co im pokazywano patrzyli obojętnymi oczyma. Jeden z chłopaków po wyjściu z krematorium wyjął z kieszonki batonik i zjadł go ze smakiem... Lubili się popychać, przepychać, poszturchiwać, krzyczeć, pokrzykiwać, śmiać się, rechotać.Zapytałem przewodniczkę: - co z nimi? Nie mam siły do Francuzów - odpowiedziała - często tak się zachowują.Na co możemy liczyć? Może za kilka lat kiedy dojrzeją, może zrozumieją choć trochę dzięki wizycie w KL-Auschwitz-Birkenau.
Rso Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Witam. Kilka lat temu byłem w obozie mieliśmy przewodnika podkoniec zwiedzania zaczełem z nim taką luzną rozmowe kiedy się zorientował że troche się znam na tych rzeczach wiecie co mi powiedział jakie najgorsze sa wycieczki młodzieży z jakiego kraju no zgadnijcie.... z Jzraela tak. Powiedział że zachowują się skandalicznie zawsze dali mu odczuć że jako Polak jest wspówiny tych wszystkich zbrodni. Także zawsze stara się nie oprowadzać z tego kraju grup młodzieży poprostu odmawia. Pozdrawiam.
dp123 Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 witam uważaj bo to może naziści a nie młodzież
Horst Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 Może dlatego że żabojady za mało dostali w dupę od niemców w 2ws...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.