iglanadon Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 chciało by sie rzec że włoska, względnie francuska, belgijska lub holenderska, ale ja bym stawiał na czechów. Tak oddać kraj bez wystrzału to tylko oni potrafią :)
Seb Blatter Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Ja bym stawiał na Włochów raczej, choć z drugiej strony biorąc pod uwagę potencjał wojskowy Francji, też pokazali 'klasę' :)Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 No nie panowie szlachta miałem nadzieję ze tu nie idzie o wymyślenie najdurniejszego tematu aby nabić se te magiczne cyferki po łamańcu.Jesli zaś o to idzie to proponuję temat : NAJBRUDNIEJSZA ONUCA II WOJNY ŚWIATOWEJ"PozdrawiamPS Zakładam nowy wątek
Seb Blatter Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Jak chcesz mogę Ci oddać wszystkie moje numerki, przed i po łamańcu :). Jeśli to jest możliwe w jakikolwiek sposób.pozdro
jaca2003 Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Dzieki za dobre chęci.Hi Hi HI pusty śmiech mnie ogarnia gdy pomyślę co zrobi Bocian jak poczyta nowy watek.Pozdrawiam
Seb Blatter Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Jak Ci się nowy wątek nie podoba i to się po prostu nie wpisuj, chyba że masz swojego faworyta :). No i po drugie troszeczkę chociażby dystansu więcej życzę do pewnych spraw. Bocian, jak coś nie tak, daj znać :)Z mojej strony koniec dyskusji/tudzież wymiany poglądów, bo nie ma to istotnie większego sensu.Z poważaniem.Dziękuję i pozdrawiam.
zelig Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Oczywiście Niemcy! Zabili najwięcej ludzi więc byli najgorsi.Poza tym chodzi Ci o armię typu armia, czy typu Armia? Bo w tym pierwszym przypadku, to być może armie np. takiej Boliwii, Etiopii, Argentyny itd nie były jakoś specjalnie olśniewające.. - może ktoś zna jakieś anegdoty? - a w drugim, to może coś na kształt RONA itp...Bardzo fajny temat, dlaczego jest w Matrymonialnych? :)
Seb Blatter Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Obydwie wersje mile widziane. Z małym wskazaniem jednak na armię :)Moralność zostawmy w spokoju, razem z krajami pokroju Etiopii tudzież Albanii :)Pozdrawiam
zelig Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 .. a Nikaragua?Musisz w takim razie precyzyjnie określić kryteria! I - moim zdaniem - nie powinieneś rezygnować z moralności. Moralność jest fajna. Szczególnie, że większość armii walczy właśnie w imię hasła moralność plus ojczyzna" :)
Seb Blatter Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Moralność czy morale?Wyczuwam gdzieś ironię? :)Jaki kraj europejski biorący udział w II wojnie światowej dysponował, Waszym zdaniem, 'najgorszą' (pojęcie subiektywne) armią (pojęcie mniej subiektywne:). Nie brać pod uwagę krajów, które poddały się praktycznie bez walki (Albani też nie brać pod uwagę:)Pozdro
Seb Blatter Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Może nie same europejskie :)Napewno ODPADAJĄ kraje z Afryki, Ameryki Południowej i Środkowej, jak i kraje arabskie, azjatyckie z wyjątkiem Japonii (ale jej raczej za najsłabszą/najgorszą uznać nie można). Niewiem co z Chinami, Indiami, Australią i Nową Zelandią.A kryteria sami wybierajcie. Uzbrojenie, wyszkolenie, mentalność, moralność, morale, dowództwo, organizacja itd. itp.Pozdrawiam
sturmann Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 wprawdzie powiedzonko dotyczy I Wś, ale...Wiecie po co Bóg stworzył Włochów?Żeby Austriacy mieli z kim wygrywać!" stawiam na Makaroniarzy. pozdrawiam
Seb Blatter Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Napisano 29 Wrzesień 2005 Widzę, że ktoś odkopał ten 'wątek' :)Powiedzonko znane i nie najlepiej świadczy także o Austriakach :)A armia włoska, cóż...brak motywacji, wygrywali praktycznie tylko z Albanią (choć to wcześniej), którą sami zbroili. Kiepskie wojsko.Tak w absolutnym skrócie.Wątek luźny, traktować z przymrużeniem oka, choć i fachowe wypowiedzi mile widziane :). Dlatego może jest w towarzyskich. Pozdrawiam serdecznie
Pejcik Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 ja sądze że najgorsz była armia polska!!!!
Seb Blatter Napisano 2 Październik 2005 Autor Napisano 2 Październik 2005 Możesz Pejcik wywołasz tym 'prowokacyjnym' stwierdzeniem dyskusję tudzież ostrzejszą 'polemikę', kto wie?Nie muszę chyba dodawać, że absolutnie się z tym nie zgadzam :)PozdroPEACE!
iglanadon Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 wypowiedź Pejcika może i jest prowokująca ale np pod względem dowodzenia w 39 roku to nasza armia może w tej kategorii ustępować tylko francuskiej no i może radzieckiej w czerwcu 41 rokuPewnie zaraz zwalą się na mnie gromy :)) ale prawda jest taka że na szczeblu dowódczym daliśmy dupy bezprzykładnieBezapelacyjnie pierwsze miejsce należy się nam też za koncepcję taktyki i zastosowania poszczególnych rodzajów broni z charakterystycznym tylko dla Nas totalnym brakiem ich współdziałania
Boruta Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Nawet przy najlepszym dowodzeniu nie mieliśmy szans na wygranie, no może mikre.pozdrawiam
iglanadon Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 nie pamiętam żebym pisał cokolwiek o szansach na wygraną, oceniam po prostu jakość dowodzenia i taktykę działania czego skutkiem z regóły bywały całe tabuny bohaterów narodowych hurtowo wysyłanych przez dyletanctwo dowódców na tamten świat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.