Skocz do zawartości
  • 0

czy ktoś spotkał coś takiego??

pancerny

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

z grotu został tylko taki kawałek jak tu widać ułamany,czym czyścić taki przedmiot jest długi więc elektroliza odpada,dzisiaj jeden znawca oferował się do zakupu tej lancy ale chciał abym powiedział cene ale jej nie usłyszał bo nie mam pojęcia jaką ma wartość przecierz to nie bagnet ani klamerka:) POZDRAWIAM wszystkich!

Napisano
stugIV narazie chyba się wstrzymam z puszczeniem tej lancy bo jakoś podoba mi się no i chyba drógiej takiej nie znajde szybko ale jak by co to dam znać
Napisano
No i mnie wykasowali he ,he

Moi znajomi znaleźli w płocie kilka sztuk , reanimowali je i się teraz cieszą . W stanie trochę lepszym ale również połamane .
Nie jest to rewelacja w takim stanie ale bardzo cieszy jako znalezisko .
Ok pancerny namiary masz mam nadzieje pozdro
Napisano
dotyczy zdjęcia drugiego-jeżeli ta końcówka jest z pełnego materiału i ma długość ok 30-35cm to powinna się kończyć po największej średnicy ok 4cm i w tej rurce powinna być mocowana kołkiem .jeżeli tak jest to wykopałem coś podobnego w lasach Ruskiego Brodu po znajomych kopaczach.twierdzili że to była lanca-w promieniu 200-300 m wyszedł rkm wz.28,skrznia ammo 1220 szt. dwie szable i trzy mausery.a do najblizśzego asfaltu jest min.10-12 km.ale całości tej lancy nie widzałem niestety znalazca reszty któremu oddałem tą końcówkę nie ma dostępu do netu bo to miejscowy.pozd.marek
Napisano
sądząc po odezwach na mój post chyba stwierdzam że nikt nie znalazł lancy ,przez co wnioskuję że jest to mało spotykany okaz:)pozdrawiam szperaczy i nietylko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie