Menzo Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Napisano 14 Wrzesień 2005 Ostanio bedac z wykrywaczem w pobliskim lesie natrafilem na dziwne miejsce.(!) Głwównie chodzi mi o samo zachowanie wykrywacza przy przeszukiwaniu terenu w tym punkcie. A wiec, gdy skierowalem sonde w ten punkt (okolo 1x1 m.) wykrywacz ucichł. Niereagował w zaden sposob.Tak jakby wogole nie byl wlaczony.Gdy skierowalem cewke poza en" punkt- dzialal normalnie. Zastanawia mnie fakt: z czym to jest bezposrednio zwiazane. Bylo to na polance w srodku lasu, brak jakiejkolwiek sieci energetycznej i zmineralizowanego gruntu. Bardzo mnie to zastanawia i jesli ktos wie o co chodzi prosze o odpowiedz !!!Ps. mam z tego miejsca kamien (okolo 1kg.) ktory rowniez powoduje brak sygnalu w wykrywaczu (Armand-Explorer)
Boruta Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Bo to armand jest ;-)).Pozczytaj forum.Pozdrawiam
Menzo Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Napisano 14 Wrzesień 2005 Wiem, czytalem... ale miejsce bylo sprawdzane innym wykrywaczem (zbudowany na podstawie amerykanskich schematow budowy)i sytuacja sie powtarza!(?)
HASAG40 Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 mój kolega miał taki przypadek w okolicach GNIEWA(pomorskie) w środku lasu na polance wykrywacz zamilkł teren był 4mx4m .Widze,że nie tylko on miał taki przypadek!!!!!!w innych miejscach działał bez zarzutu!!!
Boruta Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Może to kwestia dostrojenia do gruntu?Pozdrawiam
Piorek Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Zobaczcie to:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/pliki/dscn9934_202.jpghttp://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/pliki/dscn9935_857.jpgwykrywka sie darla jak opetana a ten kamyk lezal na glebokosci ok. 25 cm w ziemi.
k-szela Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 to miejsce lądowania ufo:))) albo jakiś tunel między wymiarami twój sygnał pognał do innego wymiaru:))) Pzdr.
Menzo Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Napisano 14 Wrzesień 2005 Cos w tym jednak jest... Ja też jestem z Gniewa(pomorskie)! Jesli to ta polana, ta o której ja mysle to jest to naprawde dobry przykład na to ..jaki ten świat mały":)).Dzieki za informacje i zpraszam do dyskusji. Moze ktos miał podobne zdazenie/a.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.