Skocz do zawartości
  • 0

Blacha elektryka

michałł

Pytanie

Napisano

Witam.
Proszę o identyfikację niesmiertelnika - mam jakies ogólne pojęcie - interesuje mnie czy dałoby sie ustalic jaka to była jednostka. Podejrzewam SS viking - blacha znaleziona pod Zegrzem a tu własnie walczyła ta dywizja.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do okrągłej blaszki z nr. 151 to szczerze mówiąc nie wiem, raczej jest to licznyj znak" od palta.
Chyba że wypowie sie ktos bardziej oblatany - druga strona blachy czysta , pod numerem napis BIH ot i tyle.

Pozdrawiam
Napisano

Witam.
Proszę o identyfikację niesmiertelnika - mam jakies ogólne pojęcie - interesuje mnie czy dałoby sie ustalic jaka to była jednostka. Podejrzewam SS viking - blacha znaleziona pod Zegrzem a tu własnie walczyła ta dywizja.

Napisano
Numer 10" pokrywa się z numerem pułku należącego właśnie do dywizji Wiking", co może sugerować, że tenże batalion stanowił jego uzupełnienie.
Napisano
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=2723&mm=3&xb=1&vd=1&PHPSESSID=1b758662eef4a16477484267bc702661
Napisano
A na tym zbiorowym zdjęciu to okrągła blachz z numerem to co takiego ?Pytam ,bo ostatnio taka mi wpadła na polu do kieszeni tylko nr 319

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie