rav79 Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 Trafiło się wczoraj. Średnica 6cm, ciężki kawałek złomu, orzełek ładny, głębokie bicie. Wydaje mi się, że to XIXw.Jezeli ktoś trafił coś takiego i może się podzielić wiedzą na temat znaliska to będę wdzięczny.pozdrRafał Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Ja mam wersję produkowaną po 1945 r. :) Co do twojej stawiam na lata 20-te XX wieku ,ale przydała by się lepsza fotka.pzdrbjar_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekcj Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Po małym retuszu. Faktycznie - oznaka pochodzi z okresu międzywojennego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav79 Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 Myślałem, że może to XIX w bo w okolicy wyszło też kilka kopiejek z tego okresu. Namierzałem miejsce po karczmie i tak myślę, że pewnie pijany sołtys się z kimś szarpał i mu odznakę urwali. Tak to jest jak się w służbowym ubraniu na sznaps chodzi :)ciekawe ile to może być warte bi kunpel na goroąco 30zł oferowałdzięki i pozdrawiamRafał Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Odznaka z okresu międzywojennego. Na Rewersie powinna być sygnatura wytwórni Braci Łopieńskich z Warszawy. Oznaka z nałożonym orłem. Czy masz komplet ze słupkiem i nakrętką?pzdrgrba Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav79 Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 Niestety - słupek jest ale nieco zgięty i nie chcę się z nim mocować, żeby nie złamać a nakrętki nie ma.pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav79 Posted September 11, 2005 Author Share Posted September 11, 2005 Pik, strasznie śmieszne rzeczy opowiadasz. Nie dorabiasz czasami jako komik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pik78 Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 rav79 inkasuj od kolesia conajmniej 1000 zeta za te niespotykane ,,odznaczenie'' albo na ebay wystaw hehehe :DDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekcj Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Trudno powiedzieć ile warta jest ta oznaka, bo w zasadzie nie wiadomo w jakim jest stanie. Myślę jednak, że jeśli nie jest Ci potrzebna, to na Twoim miejscu za 30 zł. bym ją oddał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
rav79
Trafiło się wczoraj. Średnica 6cm, ciężki kawałek złomu, orzełek ładny, głębokie bicie. Wydaje mi się, że to XIXw.
Jezeli ktoś trafił coś takiego i może się podzielić wiedzą na temat znaliska to będę wdzięczny.
pozdr
Rafał
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.