Skocz do zawartości

Panzerfaust w Radomiu

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.echo-dnia.com.pl/?news=23499&mutacja=5&dzial=1;3

Po sprawdzeniu przez pirotechnika okazało się, że wykopano przerdzewiałą wyrzutnię moździerzy pochodzącą prawdopodobnie z okresu II wojny światowej. Jest uzbrojona". :)
Napisano
operator koparki mail wieksza wiedze niz nasi dzielni saperzy z nowego dworu mazowieckiego.
zeby mozdzierz z pancerfaustem pomylic to trzeba byc niezlym dyletantem :)
Napisano
Froz, to nie saperzy są dyletantami tylko redaktorzyna piszący te wypociny. Jeszcze nie spotkałem sapera, który nie rozpoznałby Pzf. Za to te osły z gazet piszą co im ślina na język przyniesie. Byleby sensacja była.
Napisano
dla mnie wyjątkowo ciekawa jest mapka możliwego wybuchu, myśle że rzuca ona nowe światło na tą broń przeciwpancerną, przeklasyfikowaną jak by się wydawało na masowego rażenia" :DD
pozdro
Napisano
Pytanie za 1000 zl - co to jest wyrzutnia moździerzy"? A poza tym widze, ze juz ktos dopisal stosowny komentarz do tego artykulu :)
Napisano
Spróbuję wyjaśnić. Wszelka sowiecka broń miotająca pociski bez użycia luf nazywała się minomioty". Zapewne jakiś specjalista tak sobie to przetłumaczył.
Na primier" ciężkie wyrzutnie rakiet (Waniusze") były zwane Gwardiejskimi Minomiotami", Lżejsze od nich od nich były zwykłe minomioty" czyli Katiusze" (model BM coś tam")
Pozdrawiam
Napisano
Redaktorzy na traktory(koparki),traktorzyści(operatorzy) do gazet.Hasło to ma na celu poprawę wiarygodności prasy;-).
A tak poważniej to oni naprawdę worzą rzeczywistość",jak się zastanowić to jest przerażające.
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
Panowie, przecież chodzi o wunderwaffe! Taka wyrzutnia moździeży wyrzucała możdzież w pozycje wroga, a tan znowuż miotał granatami we wszystko co się ruszało i nie miało munduru feldgrau. To oczywiste. Dobrze, że nie wprowadzono tego do produkcji, bo byśmy przegrali :D. Redaktorzy przecież wiedzą co piszą, byle głupka by przecież nie zatrudniono :D

Przypomniałem sobie już podobny wątek o minie przeciwlotniczej, ale wtedy to mądre głowy dopisywały komentarze...

pozdr.Wonsy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie