Skocz do zawartości

LUDZIE Z WROCKA I BRZEGU - NASZE ODKRYCIA I ZNALEZISKA ...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 217
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!!! To z dziś u teściowej na polu:)) fajny guziorek tylko jaki to??? i czy ten znaczek z fiacika jest wspólczesny czy raczej przedwojenny, mój Tato mówi że jest to z fiata 125p:)) ale za odpowiedzi z góry dzięki.

P.S. Kudłaty odłóż mi te porcelanki piwne , fajne buteleczki apteczne też zbieram:))) z racji zawodu:)). Pozdrawiam Krzychu.

Witaj Wraith. łuski jeszcze nie oczyszczone i trudno odczytać rocznik polskiego mausera, chyba 38 ale moze byc i 33. Duże łuski mają ok. 11 cm wysokościi kal. 12-13 mm, są ułamane u góry więc trydno powiedzieć dokładnie.
A co do blaszki to dla mnie to też wygladało raczej jak tabliczka z nazwiskiem na drzwi, tym bardziej, ze czcionka jest jakaś fikuśna, ale ma takie bicia, o ile sie nie mylę:
22.Ldw.Inf.Reg.
12.C.
173

k-szela -> gdzie tego napoleona wyczesałeś? mniam mniam;-)
Anarchista to może być też 12,7 x 108 Diegtiarew, na takowy z wyglądu mi to bardziej przypomina niż z rusznicy, musiałbyś wymiary dokładniej zmierzyć. A ta blacha 22.Ldw.Inf.Reg. 12.C. 173 ,to faktycznie może być i nieśmiertelnik, ale w tym znawcą nie jestem... Pozdr:-)

aaa i powiedzcie co to za destrukt może być, wczoraj znajomy to nam pokazał i zrobiłem (niestety komórką tylko, daltego taka marna jakość:-( foto , Kocur upiera się że to Vis... ->

W Dobrzyniu ten guzik wyszedł ok. 12 km od Brzegu. W sumie nic tam ciekawego się nie dziło był tylko w pobliżu poligon do testów armat Herr Kruppa:))) jest kilka bunkierków w lasach słuzyły do obserwacji spadajacych pocisków dałem foty kiedyś na forum a nawet lokalizację GPS. Pzdr.

Miro dziś na Falludzy następny zrzucik sortu WH i jencow wloskich i francuskich - pamiętasz gdzie wyszedł garnek na gorce tej? Wyszło na dole na tej łące tej co z góry szliśmy jeszcze nie do samochodu. - Smętek nie wziął - moj geoscan siegnal z 160 cm. Respekt.... Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie