Skocz do zawartości

las wrzesniowy

obert8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kolegow dzisiaj z michalemd i mauserem bylismy w lesie gdzie toczyly sie walki w 39 podobno w 39 tez byla taka pogoda jak dzisiaj lazac po tym lesie chociaz fantow jak na lekarstwo zaczelo do mnie docierac jak to bylo taka mala podroz w czasie i refleksja o tych co tam walczyli A na koniec facet ktory nas spotkal i ze standartowym pytaniem co tu panowie szukaja na odpowiedz ze takich roznych rzeczy z czasow wojny stwierdzil ze fajnie bo mozna to oddac do skupu zlomu A LAS WE WRZESNIU JEST SUPER
Napisano
Wiesz co jak tak mam czesto.Obcowanie z historia na zywo jest rewelacyjnie douczajace.Kiedy bylem we dworze o którym wczesniej czytalem w Bitwach Wrzesnia " z którego Niemcy strzelali do Polakow (pierwsza faza Bitwy nad Bzura choc wole mowic Bitwy pod Kutnem :-) ) prawie mozna bylo zobaczyc" jak szedl atak super klimat. Pozdrawiam
Napisano
jak widać każdy poszukiwacz ma zryte blachy więc dzieki panowie że nie jestem sam:) byłem wczoraj pod Ciepielowen (we wrzesniu wermaht wymordował tam 300 polskich zołnierzy) powiem wam ze jak się wsłuchałem to było słychać strzały:)
Napisano
Jaca, aż tam Cię zaniosło? Ja również wybieram się pod Tomaszów Lub. (okolice m-ci Wożuczyn) w październiku, ale w innym celu - i nie wiem czy dam radę wyskoczyć z wykrywką. Poza tym jakoś nie ufam ludziom stamtąd i nie lubię kręcić się sam na obcym terenie. Nieswojo się czuję, gdy widzę jak wszystkie łby gapią się na mnie zza płotów jak jadę dziurawą drogą przez zapomnianą wiochę samochodem z egzotyczną tam rejestracją z literami GD".
Napisano
Beaviso odczucia mam podobne.Ale szwagrowski mnie wyprostował.Tam poprostu wielu ludzi z tego żyje więc nie lubią konkurencji.Ja zwykle biegam w okolicach miejscowości Krynice a tą akurat polankę szwagrowski mi pokazał i to akurat 20 września nad ranem.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie