obert8 Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 Witam kolegow dzisiaj z michalemd i mauserem bylismy w lesie gdzie toczyly sie walki w 39 podobno w 39 tez byla taka pogoda jak dzisiaj lazac po tym lesie chociaz fantow jak na lekarstwo zaczelo do mnie docierac jak to bylo taka mala podroz w czasie i refleksja o tych co tam walczyli A na koniec facet ktory nas spotkal i ze standartowym pytaniem co tu panowie szukaja na odpowiedz ze takich roznych rzeczy z czasow wojny stwierdzil ze fajnie bo mozna to oddac do skupu zlomu A LAS WE WRZESNIU JEST SUPER
kondek Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Wiesz co jak tak mam czesto.Obcowanie z historia na zywo jest rewelacyjnie douczajace.Kiedy bylem we dworze o którym wczesniej czytalem w Bitwach Wrzesnia " z którego Niemcy strzelali do Polakow (pierwsza faza Bitwy nad Bzura choc wole mowic Bitwy pod Kutnem :-) ) prawie mozna bylo zobaczyc" jak szedl atak super klimat. Pozdrawiam
revolt Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 jak widać każdy poszukiwacz ma zryte blachy więc dzieki panowie że nie jestem sam:) byłem wczoraj pod Ciepielowen (we wrzesniu wermaht wymordował tam 300 polskich zołnierzy) powiem wam ze jak się wsłuchałem to było słychać strzały:)
dredon Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 witam to kolega kopie w moich okolicach i cos wyszło ciekawego koło ciepielowa
revolt Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 niestety nie kopałem ino wystawke na uroczystościach robiłem, ale powiedzieć musze jedno że tubylcy sporo po chałupach maja:)
dredon Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 jak mozesz to odezwij sie na mail pozdrawiam i zostaw gg
jaca2003 Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Podobny klimat kilka razy miałem 20 września pod tomaszowem Lubelskim na polance gdzie odbyła sie ostatnia msza polowa przed niewolą.pozdrawiam
beaviso Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Jaca, aż tam Cię zaniosło? Ja również wybieram się pod Tomaszów Lub. (okolice m-ci Wożuczyn) w październiku, ale w innym celu - i nie wiem czy dam radę wyskoczyć z wykrywką. Poza tym jakoś nie ufam ludziom stamtąd i nie lubię kręcić się sam na obcym terenie. Nieswojo się czuję, gdy widzę jak wszystkie łby gapią się na mnie zza płotów jak jadę dziurawą drogą przez zapomnianą wiochę samochodem z egzotyczną tam rejestracją z literami GD".
jaca2003 Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Beaviso odczucia mam podobne.Ale szwagrowski mnie wyprostował.Tam poprostu wielu ludzi z tego żyje więc nie lubią konkurencji.Ja zwykle biegam w okolicach miejscowości Krynice a tą akurat polankę szwagrowski mi pokazał i to akurat 20 września nad ranem.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.