Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet od pijaczka

Anielskooki

Pytanie

Napisano

witam
na wstępie chcialem przeprosić jeśli był taki bagnet na forum ale znam się na tym tak mało,że nawet z wyszukiwarką nie znalazłem.
Jakiś czas temu mój tata kupił od podwórkowego pijaczka taki bagnet za 30 złotych.Stan idealny.Ostrze 25,5cm obusieczne.Jedyne bicia jakie są to korona a pod nią rzymskie II.Chciałbym wiedzieć(tata też)co to za bagnet,z jakiego okresu i ile tak naprawde jest wart(czysta ciekawość bo nie jest na sprzedarz)

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od 1903 był królem Serbii (po zamordowaniu Obrenoviciów). Rządził do 1918 roku. Od 1918 był królem nowopowstałego królestwa Serbów, Chorwatów, Słoweńców.
Napisano
Wiek można ustalić w przybliżeniu. Zapewne wyprodukowany w okresie panowania Piotra I Karadżordzewicia (1903 - 1929). Od tego okresu należy odjąć lata, w których podjęto w Jugosławii produkcję mauserów i masz przybliżony wiek bagnetu.
Napisano

witam
na wstępie chcialem przeprosić jeśli był taki bagnet na forum ale znam się na tym tak mało,że nawet z wyszukiwarką nie znalazłem.
Jakiś czas temu mój tata kupił od podwórkowego pijaczka taki bagnet za 30 złotych.Stan idealny.Ostrze 25,5cm obusieczne.Jedyne bicia jakie są to korona a pod nią rzymskie II.Chciałbym wiedzieć(tata też)co to za bagnet,z jakiego okresu i ile tak naprawde jest wart(czysta ciekawość bo nie jest na sprzedarz)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie