Skocz do zawartości

Jak zreanimowano Jagdpantherę :O

@ndrew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Horch stoi na kołach, za dwa miesiące wraca za kanał do właściciela, Einheits Diesel ma odbudowana karoserię, wyremontowany silnik i czeka w kolejce do złożenia.
Za miesiąc zaczynamy ciwekawą robotę, remont mechaniki do japońskiego czołgu lekkiego Ha-Go 95 i kompletną renowację sam. Steyr 1500 Kommandeurwagen należacego do głównodowodzącego wojsk niemieckich w Norwegii.

Napisano
Zmasakrowala mnie ta Jagdpanthera - czy ona jest na chodzie? Koles/ie jest/sa dla mnie mistrzami skoro doprowadzili ja do takiego stanu.

Nie wiesz Lewy" czy gdzies mozna poczytac wiecej nt jej historii (znalezienia, odbudowy, kto, co, jak itp)?

Pozdrawiam
Napisano
Piękna sprawa. Tylko pogrtulować.

Swoją drogą jako wrak też wyglądała piorunująco. Znalazca musiał się bardzo cieszyć.
Gdzie ją znaleziono? Rozumiem, że służyła za cel na poligonie?
Napisano
Oni chyba złożyli jedną jagdpantere z dwóch z tego co widać na zdjęciach , bo przewijają się tam 2 różne pojazdy...no przynajmniej 2 destrukty
Napisano
Jak by ktos potrzebowal do Panthera:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6201632465&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1
Napisano
Nie, ten przyjechał do Europy z Japonii.
Mieliśmy go robic całego, ale z powodu braku czasu zrezygnowałem z tego, podjąłem sie remontu całego układu napędowego, wykonania replik kół jezdnych oraz pierścienia obrotu wieży wraz z łożyskiem.
  • 2 weeks later...
Napisano
http://www.network54.com/Forum/thread?forumid=47207&messageid=1126417214
Tak dla klimatu-Stug III ze strzelnicy.

Podobno jeszcze jeden jest na strzelnicy wojsk pancernych w Kijowie(?) Na fotce wygląda całkiem przyzwoicie.

Pzdr.
@ndrew
Napisano
jakim cudem wyjechał z Polski w 2004 roku Sturmgeschutz z muzeum Lubuskiego, tak jest napisane na tej stronie angielskiej???
to dla mnie zagadka?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie