zelig Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Czyli z popojutrza 66 lat temu, nosząca nr 468. Następna była już z datą 1 IX 1939.Pozwoliła się łaskawie wypożyczyć po okrutnie długim czasie stania po nią w kolejce.Parę kadrów z Westerplatte z ostatnich chwil przed wkroczeniem antykomunistów do Polski. Mam nadzieję, że okażą się one interesujące i że czas zainwestowany w ich obejrzenie nie będzie czasem straconym.Jeśliby jednak ewentualnie bynajmniej i tak dalej obrazki owe interesującymi się być nie okazały to proszę serdecznie puścić je mimo oczu i nie robić z tego większej afery. Ja zbierałem wiele lat na ten komputer składany z zagranicznych komponentów i teraz kiedy chcę się popisać, że znam parę sztuczek - że umiem to i owo, wiem to i owo, i tak dalej - to krytycznych opinii mógłbym nie przetrzymać, rozumiecie?A teraz zapraszam na projekcję!Slajd nr 1 nosi tytuł Woda i trawa" > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Slajd nr 2 pt. Królewiec" > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Slajd nr 3 - Ukryty" >Ujęcie robione ukrytą kamerą z motorówki niemieckiej i przedstawia pana E.R. Bradshaw z Black Lion Road w Londynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Jeszcze raz ten pan (ale dalej niż przedtem).Budynek z lewej to Budynek z Wieżyczką z Trójkątnym Dachem, a budynek w tle to Długi i Płaski Budynek Użytkowy. Deski na pierwszym planie mają za zadanie oddzielać ląd od wody i są z drewna.To tyle, bo reszta kroniki poświęcona jest wywiadom z ludnością niemiecką, która czmychnęła przed polnische terror" i opowiada o swoich przeżyciach, paradzie Heimwehr Danźig i budowie zasieków przez SA-manów aby powstrzymać rozlanie się polnische terror" na terytorium Wolnego Ciasta.A czy komuś udao śę obejrzeć te trzy kroniki z września 39, o których mówiłem w kwietniu bieżącego roku? Bo mi nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 hmm mogłbys jeszce coś dorzucic bo tylko narobiłeś apetytu :):):)pzdr !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Cześć Marek! Tam już nic ciekawego nie ma. Niemcy płyną do Budapesztu mikrookrętami, Włosi jeżdżą w mikroczołgach, no i te rozmowy z niemieckimi uciekinierami.Ale i tak obejrzeć warto jak wyglądały ostatnie chwile nudy (czyli pokoju), hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 witaj !!!pokoju , który zmienił obraz europy , co ja piszę obraz całego świata !!!pzdr !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.