ubenfurer Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Próba odparcia ataku niemieckiego na schron...
victor Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 półtora tygodnia temu jeszcze nie było mowy o rekonstrukcji epizodu ale jak sie sprężyliśmy każdy wygrzebał, pożyczył kupił fanty na reko i stało się. Nawet publika dopisała jak widać na niektórych fotkach. Wszystko wykonała Grupa Rekonstrukcji Historycznej SGO Narew" własną pracą i z własnych funduszy przy pmocy burmistrza miasta i gminy Nowogrodu Pana Szczepan Zalewski
ubenfurer Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Niesteny, szturm niemiecki zakończył się niepowodzeniem..
ubenfurer Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Niestety po rekonstrukcji nie można było się wcale odgonić od interesanów...
ubenfurer Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Jedna z główniejszych atrakcji imprezy...
pik78 Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Dobre,hehe,dobre ale co to za gubas zabrał dla Sz,K mgiete?Pozdro dla łomzyka :Ppzdr piku
ubenfurer Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 No niestety plany się zmieniły .Ale i tak było świetnie -pozdrawiam
victor Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 niestety zdarzył się też mało miły incydent; z pośród wystawionych eksponatów do oglądania dla widzów skradziono dwa betonowe granaty i polską czapkę polową, normalnie hamstwo
das_reich Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 tak, mi sie podobało.... czekam na następny roczek żeby znowu poskakać po krzakach .....
victor Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 była też migawka w telewizji regionalnej, na TVP3 Białystok w Obiektywie, jutro bedzie ponoć więcej
ubenfurer Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Ale to co on nagrał to cienizna.Dzisiaj oglądałem.Nagrywał to gdzie nic się nie działo. Das reich dostanie fotki wszystkie i ten filmik i zrobi super efekt filmowy z imprezy.A ja skołuje filmik od kamerzysty z woja i będzie ok.
robo Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 organizowałem,byłem uczestniczyłem:):)super ,pierwszy raz i wyszlo ,zapraszam na drugi rokpodziękowania dla P.Burmistrza Nowogrodu Szczepana Zalewskiego za pomoc i wsparcie
Kiler Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 No co tu duzo gadac. Bylem i pieknie sie organizatorzy spisali. Za rok bedzie jeszcze lepiej, a moze nawet dojedzie replika Panzerkampfwagen I ausf. A, niestety z silnikiem diesla :(
Indar Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 WitamByło fajnie, nie ma co.Faktycznie, jak ktoś wyżej powiedział - wielu z nas kombinowało szmatki" i sprzęt w ostatniej chwili. Tak właśnie zrobiłem ja, do ostatniej chwili myśląc że w tym czasie bawić się będę na turnieju w Krakowie. Jednak nie pojechałem i kombinowałem sprzęt w ostatniej chwili (dzieki chłopaki za pomoc)- pzecież nie mógłbym spokojnie siedzieć kiedy takie coś dzieje się na mojej ziemi. Mimo to wyglądałem jak, nie przymierzając, partyzant który ledwo wyszedł z lasów za Narwią. Warto jednak było, za rok dla odmiany to ja będę zdobywał. Z kompletnym wyposażeniem. :) A tu garść zdjęć (skopiować, wkleić - spocznij) http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=5337W dalszym jednak ciągu głowną moją pasją pozostanie średniowiecze, to zdecydowanie inny klimat - choć to również rekonstrukcja. Tak jak obiecałem podaję kilka linków do zdjęć z różnych imprez na których bawiłem - abyście zobaczyli czym ja się bawię:http://www.giih.gov.pl/ryc/galeria/kal2/images/image_IMG_5235.jpg.htmlhttp://www.giih.gov.pl/ryc/galeria/kal2/images/image_IMG_5245.jpg.htmlhttp://www.rycerze.pl/modules/xoopsgallery/cache/albums/Grunwald2004/Grunwald0082.jpghttp://www.rycerze.pl/modules/xoopsgallery/cache/albums/album02/Negative0_24_24A_1.jpgZdjęcia przedstawiają walkę, ale odtwarzanie śreniowiecza to głównie życie obozowe - niezapomniane chwile.Miłej zabawy na Bzurze, ja w tym czasie będę bił niewiernych na PomorzupozdrawiamIndar
tombak Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 victor chyba zapomniałeś dodać do stwierdzenia że wszystkiego dokonała grupa rekonstrukcji historycznej \\ SGO NAREW"-PRZY POMOCY GRUPY REKONSTRUKCYJNEJ 9 PSK Z GRAJEWA W TYM TRZECH ŻOŁNIERZY Z EŁKU. JAKBY NIE BYŁO, BYŁO NAS 12 CHŁOPA I BYŁA SUPER ZABAWA. DOBRA ROZGRZEWKA PRZED BZURĄ. POZDRAWIAM
ubenfurer Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 No ja już mam plany na imprezę za rok.Duuuuuuuuuuuuuuuuże plany .Rekonstrukcja będzie wymagała dużo wysiłku i prób i warto tam być ,także uczestniczyć.
robo Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 To ja za Victora/wczoraj napewno zapomnial byl jeszce pod wrazeniem inscenizacji:):)/ podziekuje dla (9PSK z Grajewa i chłopakow z Ełku za ogromna pomoc zeby nie wy i wasz wspanialy motor impreza by sie nie odbyła.9 psk też był w SGO Narew :):):)
ubenfurer Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Indar niezła sukieneczka:) Wyklep hełm bo pognieciony jakby tygrys po nim przyjechał:)pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.